Connect with us

FILM

HIT! STRAHINJA BANOVIĆ – Film Stefana Arsenijevića osvojio Kristalni globus u Karlovim Varima! Nagrade dobili i članovi ekipe!

Published

on

Film Stefana Arsenijevića „Strahinja Banović“ (međunarodni naslov As Far As I Can Walk) osvojio je prestižnu nagradu „Kristalni globus“ za najbolji film u glavnom programu Karlovih Vari.

Francuski glumac Ibrahim Koma dobio je nagradu za najboljeg glumca, a Jeleni Stanković dodeljeno je specijalno priznanje za direktora fotografije.

Pročitajte još HIT! Glumac Uroš Jovčić stao na ludi kamen! Mlada blistala na svadbi!

– Nisam mogao biti više iznenađen. Hvala festivalu – sjajno je ponovo biti u bioskopu. Itan Houk se zahvalio svojoj supruzi, pa želim da se zahvalim i mojoj, snimatelju filma. Takođe zahvaljujem producentima – morao sam da prikupim novac iz pet zemalja. I pre svega želim da se zahvalim našim glumcima, bili su jednostavno divni. Čast mi je što sam dobio ovu nagradu ovde, jer su češki filmovi zaista uvek uticali na mene, oni iz češkog Novog talasa i oni Jana Svjeraka – zahvalio se Stefan Arsenijević.

Film se, zajedno sa još 11 ostvarenja iz celog sveta, takmičio za „Kristalni globus“. Ovo je bio prvi put posle 20 godina da je Srbija imala predstavnika u glavnom takmičarskom programu Karlovih Vari.

Pročitajte još Najpopularniji turski glumac STIGAO U BEOGRAD! Uhvaćen kako se ŠETA KNEZ MIHAILOVOM, žene POLUDELE!

Film je moderna adaptacija čuvene narodne epske pesme „Banović Strahinja“, smeštena u savremeni kontekst izbegličke krize. Glavni junak je mladi migrant iz Afrike koji je, u želji da se što bolje uklopi u novu sredinu, uzeo srpsko ime Strahinja. Sa svojom ženom Ababuo on živi u izbegličkom kampu u Krnjači, dok novi talas izbeglica iz Sirije, među kojima je i harizmatični Ali, ne unese nemir u njihov život.

Glavne uloge igraju francuski glumac Ibrahim Koma, austrijska glumica Nensi Mensa Ofei i sirijski glumac Maksim Kalil. Značajna uloga pripala je i Nebojši Dugaliću.

Pročitajte još ŠOK! OTKRIVENO zašto je Katarina Radivojević NAPUSTILA seriju UBICE MOG OCA! Ovo je RAZLOG!

Zanimljivo je da sve statiste i pojedine manje uloge u filmu tumače pravi migranti iz više izbegličkih kampova u Srbiji.

Film je nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Bugarske, Luksemburga i Litvanije. Srpski producent je Miroslav Mogorović ispred kuće Art & Popcorn, u saradnji sa „Sinamon filmom“.

Foto Printscreen IMDb

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Advertisement