Connect with us

FILM

HIT! Branko Tomović i Eva Ras u filmu VAMPIR! Evo KAD i GDE je premijera prvog svetskog filma o SRPSKIM VAMPIRIMA!

Published

on

Rediteljski debi Branka Tomovića film VAMPIR imaće svetsku premijeru na predstojećem Međunarodnom filmskom festivalu u Sidžesu od 7. do 17. oktobra. Reč je o jednom od najznačajnijih i najprestižnijih međunarodnih festivala fantastike i horor filmova koji se 54. put održava u Španiji.

Pročitajte još KOLO SREĆE – 3. epizoda: Miroslav UMIRE, ali Mara dobija SJAJNE VESTI! Evo O ČEMU JE REČ!

Tomovićev film o vampirima u kom se uz reditelja pojavljuju i Gorica Regodić (Pored mene), Joakim Tasić (Santa Maria della Salute) i balkanska filmska legenda Eva Ras premijerno će biti prikazani u odeljku filmova Noves Visions.

Sinopsis: Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu i neko vreme tražio mesto da se sakrije, Arnautu (kojeg glumi Tomović) posao nudi šarmantna, ali nemilosrdna meštanka Vesna (Regodić). Posao bi bio da brine o groblju u malom udaljenom selu u Srbiji. Uskoro počinje da ima košmarne vizije i često ga posećuje misteriozna starija žena Baba Draga (Ras) koja vodi Arnauta u mrak. Čini se da samo seoski sveštenik (Tasić) pokušava da ga zaštiti od zlokobnih namera seljana.

– Naš film je inspirisan mitovima, praznovericama i folklornim elementima koji su pratili prve prave slučajeve vampira u Srbiji početkom 1700 -ih. To je bio prapočetak vampira, a o tome ljudi ne znaju mnogo. Naš film je smešten u moderno doba i hteo sam da prikažem misteriozniju stranu Srbije. Na drugom nivou, film služi i kao alegorija imigrantskog deteta koje je odraslo u inostranstvu i vraća se u zemlju svojih predaka, gde se suočava sa lokalnim navikama, tradicijom i načinom života koji je u početku teško prihvatiti – kaže Tomović.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo KADA se završava snimanje serije IGRA SUDBINE, i hoće li biti TREĆE SEZONE!

Film je snimljen na engleskom jeziku, na lokacijama u Srbiji tokom pandemije prošle godine u koprodukciji Velike Britanije, Srbije i Nemačke, u produkciji Žan-Luja Aleksandra (Red Marked Film), Miloša Z. Vučkovića (Dinaric Alps Productions) i Dina Vickermann (nemački Vickermann Films) sa Matteom Lovadinom (Reel Suspects).

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE SADRŽAJA

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor www.filmitv.rs

Continue Reading
Advertisement