Connect with us

Top Story

KLARIS – Povratak HANIBALA LEKTORA u TV seriji! Premijerno na FOX kanalu! A evo i KADA!

Published

on

Svako ko je makar čuo za film “Kad jaganjci utihnu” dobro zna ko je doktor Hanibal Lektor čiji je mračni um genijalno dočarao čuveni Entoni Hopkins u kultnom ostvarenju nagrađenom sa pet Oskara i nagradom BAFTA. Takođe se seća i glumice Džodi Foster u roli FBI agentkinje Klaris Sterling koja se uhvatila u koštac sa najvećim filmskim monstrumom sa kraja 20. veka.

Tri decenije kasnije, TV serija “Klaris” koju od 14. septembra pratimo utorkom od 22.00 na kanalu Foks, Hanibalovu suparnicu vodi u 1993. godinu kada posle silnih trauma konačno ponovo izlazi na teren.

Klaris (Rebeka Rids) poslu vraćaju dva ubistva koja po specifičnim ranama izgledaju kao delo serijskog ubice. Kroz niz slučajeva koji je sve dublje uvlače u poteru za zločincima poremećenog uma i seksualnim predatorima ona mora da dokaže da je spremna da se vrati na dužnost.

Pročitajte još POTERA ima NOVOG TRAGAČA! OTKRIVAMO o kome se radi! (VIDEO)

Ipak, nesvesno, na svakom novom koraku, postaje meta svog plena, vraćajući se zlu od kog se trudila da zauvek pobegne. Balansirajući između mračne prošlosti i želje da se vrati normalnom životu, Klaris će oslonac pronaći u porodici i prijateljima. Ali, hoće li joj oni biti dovoljno snažan motiv da se spase od neprijatelja koji je vrebaju iz mraka koji je već postao deo njenog DNK?

KLARIS – KAD JAGANJCI UTIHNU, ALI BEZ DOBROG DOKTORA

Iako je bilo za očekivati da će se TV spinof legendarnog filma iz devedestih godina baviti slučajem Hanibala Lektora i posledicama koje su njegova zlodela ostavila na um napaćene agentkinje, činjenica je da se zbog zakonskih zavrzlama, čuveni zločinac ne pojavljuje u seriji.

Njegov slučaj tek je tema u prolazu u nekoliko epizoda, dok je fokus serije na životnoj priči Klaris Sterling i drugom psihopati koji je na nju, takođe, ostavio snažan pečat. Reč je, naravno, o Bafalo Bilu kog je u originalnom filmu igrao holivudski glumac Ted Levin.

– Razmišljajući o ovoj ulozi cilj mi je bio da na neki način odam počast Džodi Foster za jedan od najupečatljivijih ženskih likova u istoriji kinematografije – istakla je Rebeka Rids, najpoznatija nam po roli u tinejdž drami sa elementima misterije „Slatke male lažljivice„. Za ulogu se spremala, kako navodi, baš kao i sve njene prethodne koleginice.

Pročitajte još HIT! RADNA AKCIJA SA TAMAROM – EVO KADA počinje prikazivanje nove sezone i ŠTA NAS sve čeka!

– Pročitala sam knjigu, naravno. Potpuno sam uronila u taj paranoidni svet koji je progutao Klaris. Isto bi uradila Džodi, baš kao i Džulijan Mur. Sada sam i ja deo nasleđa – poručuje Ridsova, ističući da je najveći izazov tokom pripreme za seriju bio taj kako da se izbori sa tamom koja priču o Hanibalu parti na svakom koraku. Čak i kada je nevidljiv.

– Situacija u kojoj se Klaris našla psihološki je veoma zahtevna. Shvatila sam tokom priprema dok sam izučavala slučajeve serijskih ubica da većina agenata koji se uhvate u koštac sa njima odu u neku od dve krajnosti – ili u potpunosti izgube dodir sa realnošći, ili emotivno otupe. Klaris je, međutim, uspela da sačuva svoju ljudsku ranjivost, ali i da ostane hladne glave pred najvećim iskušenjima. Na početku karijere smatrala sam da je reakcija najvažnija u glumi. Nakon ove uloge shvatila sam da je mnogo teže i važnije umeti da tu reakciju sakrijete. I pred kamerom, ali i u stvarnom životu.

KLARISINIH” 13 EPIZODA KAO AUTOR POTPISUJE ALEKS KURCMAN, PROSLAVLJENI HOLIVUDSKI PRODUCENT NOMINOVAN ZA NAGRADU EMI, ČIJE JE IME SINONIM ZA NOVE NASTAVKE LEGENDARNIH “ZVEZDANIH STAZA”, ALI I SERIJE “HAVAJI 5-0”, “INSTINKT”, “ŠKORPION” “USPAVANA DOLINA”, “FRINDŽ” I “ALIJAS”.

Foto Promo FOX

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor Film i TV/ TV Novosti

Advertisement