Connect with us

FILM

“Kuća Guči”: Gučijeva porodica razočarana filmom (TREJLER)

U filmu “Kuća Guči” kroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta znači i koliko vredi ime

Published

on

Novi film Ridlija Skota“Kuća Guči” (House of Gucci) zasnovan je na knjizi Sare Gej Forden iz 2001. – “Kuća Guči: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi”. Ovo je priča o Patriciji Ređani, koja je uhapšena i na kraju osuđena zbog naručivanja ubistva svog bivšeg muža – Mauricija Gučija – sredinom devedesetih.

Zbog ogromnog uticaja porodice i statusa u modnoj industriji i italijanskom visokom društvu, slučaj je bio izuzetno medijski ispraćen. “Kuća Guči” će istražiti okolnosti koje su dovele do Gučijeve smrti, kao i sve ono što će uslediti.

Film je bio planiran 15 godina, i pretprodukcija je prošla kroz velike turbulencije.

Naime, sve je počelo 2006. godine, kada je, prvobitno, glavne uloge trebalo da igraju Anđelina Džoli i Leonardo Dikaprio. Međutim, 2012. režija je prepuštena ćerki Ridlija Skota, Džordan, koja je želela da u ulozi Patricije vidi Penelope Kruz. Godine 2016. režiju preuzima Vong Karvaj, koji planira da ulogu dodeli Margo Robi. Na kraju, 2019. rediteljsku palicu opet uzima Ridli Skot, koji glavne uloge poverava Lejdi Gagi i Adamu Drajveru.

Film je okarakterisan kao “kičast, smešan i tragičan – kao skupa sapunica”, u kojoj ćemo videti visoku modu osamdestih i devedesetih. Praunuci osnivača kuće Guči, Guča Gučija, osećaju se izdanim zbog snimanja filma. Sa druge strane, njegova unuka Patricija veruje da neko želi da ostvari profit gurajući nos u živote njene porodice. Smatra da oskarovac Al Paćino nije dobar izbor za ulogu njenog dede jer je “debeo, nizak i ružan”. Ipak, uveliko se spekuliše da će film biti kandidat za Oskara.

Glavne uloge tumače: Lejdi Gaga, Adam Drajver, Džared Leto, Džeremi Ajrons, Selma Hajek i Al Paćino.

Film “Kuća Guči” stiže 24. novembra u domaće bioskope.

Foto: Promo / IMDb

Izvor: filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement