Connect with us

Domaći film

Vežite se: U bioskope stiže “Južni Vetar 2: Ubrzanje”! Evo i kada…

Premijera filma “Južni vetar 2: Ubrzanje” odlagana je nekoliko puta, kao i početak snimanja druge sezone serije

Published

on

U nastavku hit krimi-drame “Južni vetar 2: Ubrzanje”, Petar Maraš koristi prednosti stečenog statusa neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja. Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona – on ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove. Vrebajući povoljnu priliku, Maraš po zadatku, sa svojim vernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove. Njegov mlađi brat je kidnapovan i samo on ga može spasti…

Miloš Biković je otkrio da je drugi deo “bogatiji, brži i luđi” i “žanrovski pomeren”.

– Promenio se i Baća – rekao je Miodrag Radonjić. On je još malo ubrzaniji, kao što i sam film kaže. Krenuli smo malo od spoljašnjosti pa je promenio i izgled i frizuru. On nastavlja da napreduje u svom poslu i životu.

“Južni vetar” osvaja Rusiju i Englesku

Koliki je uspeh brenda “Južni vetar” – govori i podatak da su Rusi otkupili prava za snimanje serije, a Britanci za snimanje filma. Sa Amerikancima su vođeni pregovori, a čak je i Netflix izrazio želju da otkupi prava.

Kao i u prvom delu, i za potrebe ovog filma je reditelj Miloš Avramović sarađivao sa mnogobrojnim hip hop muzičarima. Oni su objavili nove pesme za potrebe drugog dela filma. Osim muzičara, jednu pesmu je otpevala i glumica Anđela Jovanović.

Film je premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu 19. jula, na kojem je dobio posebno priznanje Hrvatskog filmskog fonda HAVC – u znak zahvalnosti za razvoj zajedničkih koprodukcija i publike. Mada je premijera u Srbiji trebalo da bude na Filmskim susretima u Nišu, to se nije desilo. Odlučeno je da festival otvori film “Toma”, što je bilo suprotno uslovima koje je postavio reditelj Miloš Avramović.

U bioskopima širom Balkana

Premijera je bila na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je film dobio nagradu publike, a Miloš Biković – Rimski zlatnik za doprinos afirmaciji i promociji festivala.

Glavne uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miki Manojlović, Jovana Stojiljković i Luka Grbić. Scenario su napisali Petar Mihajlović i Miloš Avramović. Beogradska premijera je zakazana za 2. novembar, a dva dana kasnije film će se naći u bioskopima širom Srbije i Balkana. Nakon toga nas očekuje i druga sezona serije.

Izvor filmitv.rs

Foto Promo / Nemanja Miščević

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement