Connect with us

Domaće serije

Domaće serije osvajaju SVET: Ovih šest srpskih TV HITOVA videće CELA PLANETA! (VIDEO)

Posle velikog uspeha koji su postigle u Srbiji, domaće serije kreću u osvajanje sveta. Otkrivamo o kojim TV hitovima je reč

Published

on

Svedoci smo da se u poslednjih nekoliko godina u Srbiji snima veliki broj serija. Snima se sve – od telenovela preko sitkoma do dramskih saga. Dok neke domaće serije bivaju otkazane posle prve sezone, neke druge uspevaju da opstanu, i vraćaju se svake godine sa novim ciklusom.

Pored uspeha u Srbiji, mnoge domaće serije su doživele veliku gledanost i u regionu. A neke su čak otišle i van granica regiona! Naime, nekoliko naših serija se prikazuje ili će se tek prikazivati širom sveta. Ovo su neke od njih.

Senke nad Balkanom

Serija “Senke nad Balkanom” autora Dragana Bjelogrlića i Stevana Koprivice, doživela je veliki uspeh. Prvu epizodu gledalo je više od dva miliona ljudi. Na popularnom sajtu IMDb to je najbolje ocenjena srpska serija svih vremena.

Prikazuje se od 2017. godine, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona, a zanimljivo je da je to prva serija koja je dostupna i ostatku sveta na striming platformi Amazon Prime.

Serija je postmodernistička mešavina trilera, fikcije, mistike i istorije. Prikazuje period između dva svetska rata u Kraljevini Jugoslaviji. Osim osvrta na političku situaciju i međuetničke tenzije, u seriji je prikazana i trgovina opijumom, kao i delovanje tajnih društava. Okultizam, rituali i paranormalne pojave samo su neki od motiva koji se provlače kroz seriju. Treća sezona se očekuje sledeće godine.

Glavne uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Marko Grabež, Nebojša Dugalić…

Ubice mog oca

Serija “Ubice mog oca”, Nataše Drakulić i Predraga Antonijevića, jedna je od najgledanijih domaćih serija. Zamišljena kao prva prava srpska kriminalistička serija, osvojila je srca gledalaca od prve epizode. Prikazivanje je počelo 2016. godine, a u decembru nas čeka i peta sezona.

Serija je doživela i svetski uspeh. Naime, “Ubice mog oca” se prikazuju na kanalu EuroChannel u 12 zemalja Latinske Amerike pod nazivom “Asesinos” (Ubice). U Brazilu je okarakterisana kao “najbolja evropska policijska serija”.

Radnja serije prikazuje rad inspektora Aleksandra Jakovljevića i njegove pokušaje da reši ubistvo svog oca Mileta dok radi na svakodnevnim slučajevima krvnih delikata.

Glavne uloge igraju: Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Miodrag Radonjić, Nina Janković, Slavko Štimac, Elizabeta Đorevska, Marko Vasiljević, Slaviša Čurović, Katarina Radivojević, Anica Dobra…

Državni službenik i Dug moru

Inostranoj publici predstaviće se i junaci serija Državni službenik i “Dug moru”. Naime, globalni nezavisni distributer sadržaja GoKuest Media i “Telekom Srbija”, početkom godine su potpisali ugovor o distribuciji dve poznate srpske serije.

U “Državnom službeniku” pratimo agenta BIA, Lazara Stanojevića, koji pokušava da nađe ravnotežu između porodičnog i poslovnog života. Kad se velika opasnost nadvije nad Srbiju, i kad više ne zna ima li na koga da se osloni, Lazar shvata da će morati da podnese veliku žrtvu i da radi mimo pravila kako bi spasao svoje sugrađane, svoju porodicu i sebe.

Glavne uloge tumače: Milan Marić, Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Marta Bjelica, Ljubomir bulajić, Vaja Dujović, Marko Božić, Sonja Kolačarić, Nina Nešković, Aleksandar Berček, Nenad Jezdić, Radovan Vujović, Milena Radulović, Nikola Rakočević…

U seriji Bojane i Bojana Maljevića i Gorana Gajića, “Dug moru”, prepliću se drama, triler i fantastika. Priča se zasniva na mitu da more svake godina uzima sedmoro ljudi, jer u moru sve počinje, i u moru se sve završava. To je izvor života, te su ljudske žrtve neminovne.

Glavne uloge tumače: Dragan Mićanović, Nada Šargin, Ana Lečić, Vule Marković, Sergej Trifunović, Branimir Popović, Pavle Popović, Leon Lučev, Vesna Trivalić, Miodrag Krstović, Milivoje Obradović, Mina Sovtić, Bojan Dimitrijević, Bojana Maljević, Aleksandar Radulović, Stela Ćetković, Kristina Stevović, Srđan Grahovac, Sebastijan Kavaca, Mirsad Tuka, Jelena Graovac…

Grupa

Jedna od domaćih serija koja se probija na svetsko tržište je “Grupa”. Serija “Grupa” nastala je na osnovu pilot epizode serije “Odeljenje”, koja je snimljena 2014. godine, ali snimanje nije bilo nastavljeno, iako je pilot na “Jutjubu” imao preo milion pregleda. Ipak, neki glumci iz “odeljenja” su se našli i u seriji “Grupa”.

Serija ima 11 epizoda, i emitovana je tokom 2019. godine, a svaka epizoda je u proseku imala milion i po gledalaca. Godine 2020. ruski producenti su bili zainteresovani da snimaju rimejk, ali su pregovori propali zbog spore administracije i pandemije. Ipak, prava je u međuvremenu otkupila izraelska kuća “Keshet International”, koja je snimala seriju “Homeland” (Otadžbina).

Serija ‘’Grupa’’ je napeta, uzbudljiva i strastvena dramska serija o tri sveta koji iako deluje da žive svako za sebe, zapravo kooegzistiraju zajedno, jer su povezani zločinom. Dragan Miletić Gaga, iskusni inspektor trećeg odeljenja za krvne delikte ima specifične metode rada koji se mnogima ne sviđaju. Uporan, tvrdoglav, temeljan, istrajava u nameri da reši stari slučaj. Onog trenutka, kada poznati beogradski kriminalac, koji je njegova opsesija, bude ubijen za njega nije kraj – naprotiv, sve tek počinje.

Glavne uloge tumače: Igor Benčina, Filip Đurić, Denis Murić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, Vojin Ćetković, Branka Katić…

Porodica

Serija “Porodica” Bojana Vuletića, o poslednjim danima pre hapšenja Slobodana Miloševića, izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama. Dok su jedni hvalili sve, od scenarija, glumaca i režije, drugi su svemu tome našli zamerku. Ipak, serija je osvojila nagrade na Sarajevo Film festivalu – najbolja dramska serija, najbolji autor (Bojan Vuletić) i najbolji glavni glumac (Boris Isaković).

Od ove jeseni, serija je prodata za prikazivanje u Severnoj Americi, a biće dostupna putem OTT striming servisa MhzChoice.

Glavne uloge tumače: Boris Isaković, Mirjana Karanović, Tijana Marković, Uliks Fehmiu, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Radovan Vujović, Nenad Ćirić, Gordan kičić, Katarina Žutić, Mima Karadžić, Vuk Kostić…

Foto Promo

Izvor: filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement