Connect with us

Strane serije

SQUID GAME: Otkrivamo 5 teorija koje će potpuno promeniti način na koji gledate korejsku hit seriju! (VIDEO)

Korejska serija “Squid game” trenutno je najpopularnija Netflix-ova serija svih vremena i zlatni je rudnik za teorije fanova širom sveta.

Published

on

Kao da Netflix-ova serija “Squid game” nije dovoljno komplikovana sama po sebi, predstavljamo vam pet omiljenih teorija sa Interneta kako bismo sve još malo zakomplikovali.

Od neočekivane veze između Il-Nama i Gi-Huna do toga zašto je Gi-Hun ofarbao kosu u crveno – evo pet najboljih teorija fanova koje smo pronašli:

Il-Nam je Gi-Hunov otac

Čujte i počujte! Il-Nam bi mogao biti Gi-Hunov otac. Postoji nekoliko podlih tragova u celoj seriji koji podržavaju ovu teoriju.

Naime, na početku serije Il-Nam govori Gi-Hun-u: “Spreman sam da se kladim da si dobio puno batina dok si odrastao”. Kad je Gi-Hun upitao kako zna, Il-Nam je odgovorio: “I moj sin je to znao. Bio je poput tebe, prijatelju”.

Premda je to mogla biti samo slučajnost, Il-Nam i Gi-Hun su u šestoj epizodi serije formirali par koji zajedno igra. “Znate, kad sam bio klinac živeo sam u ovakvom kvartu”, rekao je Il-Nam Gi-Hunu. “I ja sam”, odgovorio je Gi-hun. “I znaš što? Naš uličica izgledala je vrlo slično”. U istoj igri, kad se činilo da je Il-Nam zaboravio svoj tok misli zbog demencije, upitao je Gi-Huna: “Je li to 24?”, jer se bliži rođendan njegovom sinu.

I evo gde postaje zaista zanimljivo. Kad je Gi-Hun na početku serije ukrao majčinu kreditnu karticu, upisao je svoj rođendan kao pin broj: “0426”. Uz pretpostavku da je mesec april, Gi-Hunov rođendan bio bi samo dva dana nakon što je Il-Nam predložio. Može li ovo biti zaplet u drugoj sezoni? Samo će vreme da pokaže.

Stražari su mogli da budu igrači i obrnuto

Da li su se ljudi opterećeni dugovima takmičili ili su delovali kao čuvari u igri, možda je došlo do toga koju su boju odabrali kada su im se pridružili.

Korisnik TikTok-a lucy.what1 prošle nedelje je podelio teoriju pitajući: “Šta bi moglo da se dogodi da je Gi-Hun odabrao crveni kvadrat umesto plavog? Muškarac sa železničke stanice traži od Gi-Huna da odabere boju. On bira plavu boju i postaje igrač. Šta da je odabrao crvenu?”

Tvorac TikTok-a napravio je korak dalje, osvrćući se na sve ostale igrače koji su ušli u igru. I pogađajte. Svi su odabrali plavo. Da je to istina, objasnilo bi zašto se čuvari u seriji ponašaju kao normalni ljudi, a neki su čak toliko očajnički tražili novac da su krali organe igračima. Možda su umesto toga odrađivali svoj dug kao čuvari?

Igre su sve vreme bile na vidiku

Ovo nije toliko teorija, nego tajna koja je mogla potpuno da promeni ishod igre. Ispostavilo se da su takmičari mogli da vide koje igre slede dok su bili u svom smeštaju, samo da su odvojili trenutak da pročitaju natpise na zidu.

Iza kreveta su bili skriveni crteži koji su ilustrirali svaki izazov: Od šećernog kolačiča pogače do poslednje igre, igre lignje. Ali igračima jednostavno nije kliknulo na vreme (ili nama).

Gi-Hun je ofarbao kosu u crveno iz vrlo posebnog razloga

Nakon Il-Nam-ove smrti punih godinu dana nakon što je pobedio u igri, Gi-Hun napokon troši svoj dobitak i boji kosu u žarko crveno.

U korejskoj kulturi crvena boja predstavlja mušku energiju i mnogi obožavatelji veruju da je to simbol da je stekao određenu kontrolu nad svojim životom. Ali, opskurnije teorije ukazuju na to da je Gi-Hun ofarbao kosu u crveno kako bi odgovarao boji odela stražara dok se namerava tajno vratiti u igru.

U svetu postoje i druge igre s lignjom

Kako se podrazumevalo kada su VIP gosti stigli u Južnu Koreju, ove igre nisu bile izolovani incident. Zapravo, sa bogatim gostima koji putuju iz celog sveta, možemo prilično dobro pretpostaviti da je ovo globalna operacija kockanja, koju je Il-Nam stvorio pre mnogo godina. Iskreno se nadamo da to znači da bi moglo biti nekoliko spin-off serija smeštenih u celom svetu…

Foto Promo / IMDb

Izvor: filmitv.rs /Bliczena

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement