Connect with us

Sadržaj epizoda

Jovanka Broz i tajne službe 5. epizoda: Koju tajnu krije Jovankin BELI TELEFON?

“Jovanka Broz i tajne službe” 5. epizoda na program RTS 1 je u ponedeljak, 18. oktobra, od 21.50! Repriza je u subotu, 23. oktobra, od 11.00 na RTS 1.

Published

on

“Jovanka Broz i tajne službe” 5. epizoda donosi saznanje o tome kakvu je ulogu imala Jovanka Broz u pripremi afere prisluškivanja, Brionskom plenumu i isključivanju Aleksandra Rankovića iz političkog i javnog života Jugoslavije.

Zbog čega je Tito tražio od generala Miškovića da se iz izveštaja Tehničke komisije izostave delovi koji govore da su ozvučenja rađena na osnovu Titovog zahteva i da je Jovanka bila osposobljena da snima razgovore u svojoj kancelariji.

Jovanka Broz i tajne službe 5. epizoda: Tajna belog telefona

Posebno će biti zanimljivo da li je zaista bila ozvučena spavaća soba Jovanke Broz i zbog čega je bio toliko značajan takozvani “beli telefon”, koji se nalazio u njenoj sobi, ko ga je i kada postavio i ko je mogao da ga zloupotrebi.

Jovanka je posle Titove smrti i razbijanja Jugoslavije promenila mišljenje o radu Tehničke komisije, Brionskom plenumu i Aleksandru Rankoviću. U petoj epizodi dokumentarne serije “Jovanka Broz i tajne službe” gledaoci će dobiti odgovor i na druga pitanja: šta je uticalo na to da Jovanka promeni svoj stav i šta je predlagala da bi se saznala prava  istina o Brionskom plenumu. Da li je i Aleksandar Ranković promenio svoj stav u odnosu na Jovanku i Stevu Krajačića i da li se Ranković plašio da Krajačić može da izvrši atentat na njega.

U igranom delu serije “Jovanka Broz i tajne službe” (5. epizoda) učestvuju: Nebojša Dugalić, Gordan Kičić i Aleksandar Srećković Kubura.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, autor scenarija Svetko Kovač, a narator glumac Tihomir Stanić.

BONUS VIDEO: Serija BRANILAC / 4. epizoda: Ko je UBIO Vitomira? (drugi deo)

Foto Promo / RTS

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement