Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA: Otkrivamo koji MRAČAN ritual se krije iza naziva serije! Naježićete se od OVOGA! (VIDEO)

„Crna svadba“ vodi nas u mračan svet vlaške magije. A iza svega se krije jedan ritual

Published

on

Serija „Crna svadba„, jedan je od najiščekivanijih naslova ove godine. Do premijere, koja je zakazana za 23. oktobar na kanalu Superstar ostalo je svega nedelju dana. Tome će naravno prethoditi uzbudljivo finale serije „Pevačica“ koja nas u u poslednjoj epizodi prve sezone vodi u razrešavanje svih misterija koje smo do sada videli. Ko bi mogao biti ubica otkrijte OVDE.

Na istom tragu nastavlja i „Crna svadba„, serija koju su za produkcijske kuće Firefly i Telekom Srbija kreirali su scenaristi Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić (Nemanja je i reditelj svih 10 epizoda).

Glavne junake, inspektorski tandem koji se hvata u koštac sa neobjašnjivim, tumače Nikola Kojo i Uliks Fehmiju.

Kako objašnjava Ćipranić serija je nastajala duže od tri godine, a proces nije bio nimalo lak. Za neke epizode, kako on objašnjava, postojalo je čak 19 verzija scenarija.

– Snimanja su trajala četiri meseca, a postprodukcija nekih godinu dana. Ukupno, duže od tri godine od prvobitne ideje – poručuje Ćipranić, koji potpisuje i film „Amanet„.

CRNA SVADBA – O čemu se radi u seriji?

Priča počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada na bruatalan način ubija svojih 12 komšija. Pokušavajući da rasvetle ovaj zločin, Petar, pripadnik bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa. Njen zadatak je da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Time će, međutim, samo otključati misteriju u kojoj se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koje traje vekovima.

Crna svadba će se premijerno prikazivati na kanalu Superstar TV od 23. oktobra. Serija na RTS 1 stiže nedelju kasnije. Serija ima 10 epizoda.

Specifičan naziv Crna svadba došao je od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Brojnu glumačku ekipu čine Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Ljiljana Blagojević, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Mlađan Crkvenjaš, Igor Benčina…

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement