Connect with us

Sadržaj epizoda

Jovanka Broz i tajne službe 6. epizoda: Dramatičan sukob između Tita i Jovanke! Evo zbog čega mu je rekla NE!

“Jovanka Broz i tajne službe” 6. epizoda na program RTS 1 je u ponedeljak, 25. oktobra, od 21.50! Repriza je u subotu, 30. oktobra, od 11.00 na RTS 1.

Published

on

“Jovanka Broz i tajne službe” 6. epizoda: Događaji u Hrvatskoj 1970. i 1971. godine, poznatiji kao “maspok” i “hrvatsko proljeće”, uticali su na sukobe Jovanke Broz i šefa vojne službe bezbednosti generala Ivana Miškovića.

Šesta epizoda dokumentarno-igrane serije “Jovanka Broz i tajne službe” govori o razlozima i posledicama ovog sukoba i daje odgovore na pitanja da li je Jovanka tražila da joj referiše šef vojne službe bezbednosti i da li je planirala da tu službu stavi pod svoju kontrolu.

Podele unutar vojne službe bezbednosti uticale su na odnose Tita i Jovanke. Jovanka je podržavala pukovnika Rusića, a Tito generala Miškovića i zbog toga je došlo do njihovog sukoba. Da li je Tito na Jovankin zahtev smenio Miškovića i da li je Mišković razlog za početak sukoba Jovanke sa generalom Ljubičićem?

Jovanka Broz i tajne službe 6. epizoda: Sukob Jovanke i Miškovića

Kako bi prevazišao sukobe između Jovanke i Miškovića, Tito je u januaru 1974. godine formirao komisiju koju su činili najviši državni i partijski funkcioneri. Šta je bio cilj formiranja te komisije i ko je pokušao da je zloupotrebi i iskoristi u sukobu sa Jovankom?

U igranom delu ove epizode gledaoci će videti dramatičan sukob između Tita i Jovanke, zbog njenog odbijanja da prihvati razgovor sa komisijom. Šta Tito i Jovanka misle o Titovim saradnicima i šta očekuju od komisije? Da li je Tito svestan namere svojih saradnika?

U igranom delu serije “Jovanka Broz i tajne službe” (6. epizoda) učestvuju: Nebojša Dugalić, Snežana Savić, Milica Tomašević, Branislav Lečić, Gordan Kičić, Aleksandar Srećković Kubura, Dragan Vujić Vujke, Rastko Janković i Stefan Buzurović.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, autor scenarija Svetko Kovač, a narator glumac Tihomir Stanić.

BONUS VIDEO CRNA SVADBA: Psihološki HOROR triler od kog ćete zaista OSETITI JEZU! (TREJLER)

Foto Promo / RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement