Connect with us

Intervjui

Zlatko Rakonjac, Kosta iz serije “Kolo sreće”: Otkriva zašto je napustio Srbiju! Evo zbog čega se vratio (VIDEO)

Glumac Zatko Rakonjac skoro 10 godina je boravio u Francuskoj, gde je pokušavao da izgradi glumačku karijeru

Published

on

Serija Кolo sreće” donela je nedavno na TV Prvu priču o vrednoj i skromnoj ženi Mari, koja, dok se bori da obezbedi novac za opstanak porodice, postaje jedna od najbogatijih osoba u zemlji, što pokreće lavinu tajni među likovima. Jednu od uloga u seriji igra i Zlatko Rakonjac. On je Кosta, momak koji slovi za šarmantnog prevaranta. Serija mu se veoma dopala, pre svega jer obuhvata dijapazon cele Srbije i mentalitete različitih ljudi.

– Uloga u seriji “Кolo sreće” mi se veoma dopala. Moram da priznam da posle dugo vremena stvarno radim sa kolegama koji su fenomenalni, svi smo nekako timski ušli u ovo. Mada mi je ta hiperprodukcija bila jedini problem. Nisam navikao na tu vrstu presinga, a ja kao glumac moram da se transformišem u mnogo toga – istakao je Zlatko Rakonjac za “Dnevnik”, i dodao da je njegov lik u toj seriji veoma kompleksan, što mu je nekada veoma teško tokom snimanja.

– Moj lik u jednom danu ima pet različitih karaktera, tako da se on transformiše od ubice do ljubavnika i šarmantnog prevaranta. Pa, s tim u vezi, ako mi daju pet scena u toku dana koje treba da odigram za pet sati, to je malo veći problem. Ali, uživam u snimanju – objasnio je glumac pričajući o projektu Prve televizije.

Zlatko Rakonjac: Samo je Šerbedžija je postigao uspeh u svetu

Zlatko je našoj publici postao prepoznatljiv po ulozi u trećem delu filma “Mi nismo anđeli”. Posle uloge u ostvarenju Srđana Dragojevića, glumio je i u serijama “Na lepom plavom Dunavu” i “Žene sa Dedinja”. Nakon toga odlučio je da sreću potraži u Fracuskoj, gde je ostao osam godina, zbog čega ga dugo nismo gledali u domaćim ostvarenjima.

U Francuskoj je snimao nekoliko serija i filmova, ali, kako priznaje, nije ostvario veliki uspeh.

– Da je tamo bilo toliko dobro ne bih se sigurno vratio ovde. Nisam pobornik ljudi koji kažu da im je u inostranstvu bilo super, ali su odlučili naprasno da se vrate. U inostranstvu prosto ne možete da budete isto što i ovde. Retki su naši glumci koji su u tome uspeli – objasnio je Rakonjac, dodajući kako smatra da je od naših glumaca u svetu jedino uspeo Rade Šerbedžija.

– Ne smatram da drugima nije išlo. I Branka Кatić je, recimo, radila sa Džonijem Depom, glumila je uz njega u sjajnom filmu. Ipak, smatram da ako nešto radim u životu to treba da bude nešto visoko. I kada ste na početku uvek težite nekoj visokoj lestvici. Ne smatram da je neki veliki uspeh pojaviti se u nekom stranom projektu, sem ako ne radite sa ozbiljnim rediteljima i glumcima – istakao je Zlatko Rakonjac.

Volim da živim sa svojim ulogama

Glumac nam je ispričao i da je u Francuskoj osetio drugačiji odnos prema glumcima. Кako je istakao, kod njih je školovan čovek veoma bitan jer se obrazovanje ceni. Francuzi su ga naučili da bude profesionalan u poslu, ali, priznaje da ipak nije čovek koji grabi i koji voli da bude u centru pažnje.

– Nisam nikada bio takmičarskog duha, sve uloge su nalazile mene ili me je za njih neko preporučio. Uvek sam se borio da svojim kvalitetom i znanjem dođem tu gde jesam. Mislim da svaka korist koju iskoristite mora na kraju da se naplati, a ja ne bih voleo da ikome budem dužan u životu i volim mirno da spavam. Volim da živim sa svojim ulogama, kakve god da su – ispričao je mladi glumac.

Zlatko Rakonjac je po povratku iz Francuske 2019. godine zaigrao i u seriji “Urgentni centar”, a nedavno smo ga gledali i u sitkomu “Tri muškarca i tetka”. Po povratku iz Francuske sačekala su ga nova pravila na snimanjima, pa je morao da se navikava i primenjuje nova znanja, ali i da pokaže svoj prepoznatljiv stil igre.

BONUS VIDEO Kolo srece 36. epizoda: Danica je u frci! Njena afera uskoro će biti razotkrivena!

Foto Promo / Prva

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor: filmitv.rs / Dnevnik TV magazin

Advertisement