Connect with us

Domaći film

JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – Miki Manojlović otkriva KAKO je preživeo CAR!

Evo šta ga čeka u nastavku filma!

Published

on

Južni vetar 2: Ubrzanje stiže u domaće bioskopske sale 4. novembra i donosi nam nova uzbuđenja. Jedno od najvećih jeste odgovor na pitanje – kako je Car preživeo?

Glumac Miki Manojlović kaže da je naučio Emira Kusturicu da puca iz pištolja. Poznati glumac snimao je sa Kustom 1995. godine njegov kultni film „Podzemlje“, a u pauzama su odlazili da gađaju staklene flaše.

– Dok smo radili „Andergraund“, Emir i ja smo redovno išli na pucanje. Ja sam ga podučavao i s vremenom je napredovao, ali nikada nije dostigao moj nivo. Učio sam ga kako da puca i bude precizan, bio je baš uporan da to sve savlada – priča Manojlović za Informer, i objašnjava kako su izgledale te njihove pucačine:

– Posle snimanja smo tražili pištolje od oružara i odlazili bismo daleko gde nema nikoga da pucamo. Postavljali smo staklene flaše i gađali ih bojevom municijom. Kada bismo završili, pištolje smo vraćali oružaru, nikad ga nismo nosili sa sobom.

Miki kaže da se sa oružjem prvi put sreo još dok je u mladosti snimao „Otpisane“:

– Oružje sam prvi put uzeo u ruke kada sam kao klinac radio „Otpisane“. Na svakom snimanju oružar treba da ti preda pištolj ili pušku i ti mu to posle vratiš. Njegov posao je da proveri oružje, isprazni ga, izvadi šaržer. Kada glumac završi sa oružjem, vraća ga oružaru. Zato ne znam kako se sve ovo dogodilo nesrećnom Aleku Boldvinu i otkud kod njega napunjen pištolj.

Miki kaže da jedva čeka premijeru filma „Južni vetar 2 – Ubrzanje“, u kom igra Cara.

– Ta uloga nije velika, ali značajna je za film. Car je preživeo u prvom delu i on sad u nastavku ima poseban zadatak. Zajedničko nam je to što obojica imamo empatiju za ljude, čak i za one koji nas veoma povrede. Na proleće nastavljamo snimanje drugog dela serije „Južni vetar“ – otkriva poznati glumac.

Miki je tokom prošle godine počeo da gaji povrće na svom imanju i odlično mu ide.

– Nisam ja nikakav poljoprivrednik, moj mali povrtnjak je sedam puta pet metara. Gajim krompir, luk, paradajz… Sve što znam naučio sam od seljaka i na internetu. Recimo, kako da biljke zaštitiš od insekata i bolesti a da ih ne prskaš? Nabereš koprivu, potopiš je u vodu i pustiš da se dobro usmrdi. I takvu je uzmeš rukavicom i kao svešteno lice prskaš po biljkama – otkriva Manojlović tajnu koju je čuo od ratara iz Bajine Bašte.

BONUS VIDEO TOP 10 ČINJENICA O JUŽNOM VETRU 2: Sve što treba da znate o nastavku filma i serije!

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Advertisement