Connect with us

Domaći film

Heroji Halijarda: Radoš Bajić bira ĐENERALA DRAŽU! Ko će biti Mihailović posle GLOGOVCA?

Može li neko da nasledi Nebojšu Glogovca u roli Draže MIhailovića?

Published

on

Heroji Halijarda je predstojeći srpski film reditelja Radoša Bajića koji je istovremeno i autor scenarija. Koscenaristi su Dušan Kovačević i Strahinja Madžarević. Uporedo s filmom, nastaje i mini serija Vazdušni most u 6 nastavaka.

Snimanja su planirana u 2 faze: tokom 2021 na Kosmaju i planini Rudnik i 2022 godine u Pranjanima i na lokalitetima Suvobora i Ravne Gore.

Režiser Radoš Bajić najavio je da će premijera filma koji već dve godine snima o misiji Halijard, najvećoj operaciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu, biti na proleće 2023. godine.

Pored igranog filma „Heroji Halijarda„, u pripremi je i tv serija „Vazdušni most“ sa istom temom, a kako ističe Bajić, reč je o projektu na kome će biti angažovani i strani glumci.

– Radimo film Heroji Halijarda i tv seriju Vazdušni most to je preko 120 glumaca, od čega imamo oko 40 američkih i engleskih glumaca. To je svakako jedan veliki projekat, istakao je Bajić i dodao da ovaj projekat pripada srpskoj kulturi, srpskoj istoriji i svemu onome čime srpski narod treba da se ponosi.

Ipak, Bajić ima jedan veliki problem, a sada je o toj muci progovorio i javno na društvenim mrežama.

 

– Od leta ležem i budim se sa nepoznanicom: Ko da u “HEROJIMA HALIJARDA” igra đenerala Dražu Mihailovića? Ko posle neponovljivog i velikog Nebojše Glogovca? Biće to teška odluka koju moram doneti u narednih mesec dana. Ako imate ideju – predložite? Vaš RB – napisao je Bajić na instagramu, upitavši svoje pratioce ko bi prema njihovom mišljenju bio idealan Draža Mihailović.

Među glumcima koje bi gledaoci rado videli u toj roli su Milan Marić, Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Zoran Cvijanović, Raša Bukvić, Igor Đorđević, Sergej Trifunović, Dragan Jovanović

Ko je od navedenih prema vašem izboru – onaj pravi? Neko od navedenih ili, možda, neko sasvim treći?

 

U ratnoj drami o spasavanju engleskih pilota na kraju Drugog svetskog rata, Bajić je okupio internacionalnu glumačku ekipu u kojoj je više od sto glumaca – Žarko Laušević, Petar Božović, Nikola Rakoćević, Nela Mihailović, Aleksandar Đurica, Isidora Minić, Jovo Maksić, Radovan Vujović, Stiven Mur, Majkl Stoki, Jadran Malkovič, Pol Marej, Karl Varton, Nikola Kent…

Heroji Halijarda“, i istovremeno i mini TV serije „Vazdušni most“, snimaju se u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija i RTS, a izvršni producent projekta je „Contrast Studios“.

BONUS VIDEO 2 Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO Velika i mala stvorenja 2. sezona: Od 12. novembra na kanalu Epic Drama

 

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor filmitv.rs

 

 

Advertisement