Connect with us

Emisije

RTS ordinacija – Glavobolje, neželjene reakcije od vakcina – Najava za 21. novembar

Published

on

RTS ordinacija za naciju i ove nedelje je otvorena za zdravo i korisno druženje. Očekuju vas tri nove teme – na početku će svoju priču o uspešnoj borbi sa kilogramima podeliti poznati harmonikaš, od neurologa ćete naučiti sve važno o glavoboljama, a na kraju ćete saznati koje su neželjene reakcije u Srbiji prijavljene na vakcine protiv kovida 19.

U prvom delu emisije, „Moja dijeta“, iskreno o svojoj borbi sa velikim viškom kilograma govoriće čuveni harmonikaš Aleksandar Aca Sofronijević. On će otkirti koliko je bio gojazan, šta je bio motiv da krene u proces mršavljenja, kako je rešavao krize gladi i još mnogo toga zanimljivog.

Nutricionista Jasna Vujičić razjasniće neke od dilema o ishrani koja se preporučuje kada neko želi da izgubi višak kilograma.

Centralna tema emisije biće posvećena glavoboljama. Gost „Ordinacije“,  neurolog prim. dr Ivan Mihaljev, objasniće kako razlikovati glavobolje, koji su pregledi neophodni, kakva terapija daje rezultate, ali i kako izgleda glavobolja koja se javlja kao postkovid simptom.

U rubrici „Korisno“ očekuje vas priča o zabeleženim neželjenim rekacijama na vakcine protiv kovida 19 u Srbiji. Sve podatke daće Jelena Mitrašinović iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Autor i voditelj je Marija Popović.

Reditelj je Nenad Krkelić.

Emisija je na Prvom programu RTS-a u nedelju, 21. novembra od 14:10.

Izvor: RTS

Advertisement