Connect with us

TV

„RTS ORDINACIJA“ u jubilarnom 100. izdanju: Istine i zablude o respiratorima (nedelja 20. decembar, RTS 1, 13.45)

Published

on

– Ove nedelje družićemo se u jubilarnoj 100. emisiji. Donosimo nove korisne informacije. Gosti su, kao i uvek, zanimljivi sagovornici. Prvi gost prve snimljene „RTS ordinacije“ ponovo dolazi i otkriće kako je podneo korona virus. Anesteziolog će razrešiti zablude o respiratorima. Od nutricioniste ćemo saznati koje namirnice sadrže D vitamin – najavljuje jubilarnu emisiju autorka i voditeljka Marija Popović.

Pročitajte još: ŠOK! Sofiju Šubarević u nastavku serije IGRA SUDBINE očekuje VELIKA PROMENA! A evo i O ČEMU JE REČ!

U prvom delu emisije, „KORONA“, svoje iskustvo sa virusom kovid 19 podeliće Nenad Okanović, glumac i voditelj. Sada će otkriti kakvog je zdravlja danas, šta se promenilo za ovih nekoliko godina, a govoriće i o tome kako je psihički podneo koronu i koliko je mu je virus teško pao.

Pročitajte još: Milica Tomašević OTKRIVA: Volim Nadu, ali ona mi je UKRALA najvredniju stvar u životu! Evo i koju!

„ISTINE I ZABLUDE“ biće o respiratorima. O tim mašinama se malo zna, kruži mnogo netačnih informacija, zato će stručnjak pokušati da ih razreši i strah od te mašine razbije ili bar smanji. Prof. dr Nebojša Lađević, anesteziolog iz Kliničkog centra Srbije objasniće da li respirator oštećuje pluća, od čega zavisi da li će se pacijent oporaviti, može li se respirator izbeći i još mnogo toga.

Pročitajte još: 12 REČI – 9. epizoda (subota, 19. decembar, 21.00, Superstar): Vreme je za IGRU POVERENJA!

U dobro poznatom bloku, „HRANA KAO LEK“, biće reči o namirnicama koje sadrže vitamin D. Saznaćemo na koje laboratorijske vrednosti treba reagovati, da li se hranom može uneti dovoljno vitamina D, kako treba uzimati suplemente i još dosta toga korisnog. Sve ovo objasniće nutricionista Jovana Srejić Ferluga.

Foto PROMO

Advertisement