Connect with us

Preporuke

Emisija dana – nedelja, 10. maj: RTS ORDINACIJA (RTS 1, 13.10)

Published

on

Nova “RTS Ordinacija” (RTS 1, 13.10) biće posvećena mamama i bebama. Saznaćete šta bi trebalo raditi u prvim danima dojenja, kako pomoći bebi koja ima grčeve, ali i kako da se neiskusna mama ponaša ukoliko se desi problem sa grudima. Očekuju vas mnogi korisni saveti.

U prvom delu emisije, “HRANA KAO LEK”, kuvaće voditeljka Dragana Katić. Ona će pokazati kako brzo i lako priavi rolnice od kiselog kupusa. Voditeljka Marija Popović pripremaće kiflice na zdraviji način i to od speltinog brašna i kurkume. Sve u vezi sa namirnicama i kombinacijama objasniće nutricionista Jovana Srejić Ferluga.

U centralnom bloku emisije, “ORDINACIJA”, najslađi i najmlađi gosti u studiju biće bebe. Kako pripremiti dojke da prave više mleka, kako pravilno dojiti bebu u prvim danima, kako je staviti da podrigne, kako vežbati sa bebom da bi grčevi brže prošli i još mnogo toga korisnog pokazaće i objasniti Mileva Arbutina, patronažna sestra sa višedecenijskim iskustvom. Sve će praktično i demonstrirati mame sa svojim bebama.

Autor i voditelj emisije je Marija Popović, dok režiju potpisuje Petar Stanojlović.

Foto RTS

Advertisement