Connect with us

Emisije

ZVEZDE GRANDA Otkrivamo: Evo KADA Lady Gaga stiže pred CECU! Sledi ŠOK!

Narodnjaci se poslednjih godina sve ređe čuju u Zvezdama Granda. Otkrivamo i zašto!

Published

on

Zvezde Granda su već godinama najgledanije muzičko takmičenje u regionu. Iznedrilo je veliki broj zvezda, a onima koji to nisu postali, omogućilo je da iazđu iz anonimnosti, i samim tim sebi „dignu cenu“ na nastupima. Oni koji su imali malo više sreće, dobili su pravo da snime album, ili bar singl.

Osim vokalnih sposobnosti, za uspeh u ovom takmičenju, a i generalno na estradi, važno je da pevač ima harizmu, i lep izgled. Ovo drugo se naročito odnosi na pevačice. Pored toga, za uspeh u tom poslu, bitno je da pevači slušaju mentore, i da ne „mudruju“ mnogo, jer starije kolege muzičari ipak bolje od njih znaju šta i kako treba da se radi.

Tokom osamnaest godina, koliko je prošlo od početka prve sezone, do danas, videli smo i čuli na hiljade takmičara. U prvim sezonama, u takmičenju je dominirala novokomponovana narodna muzika, koja je tada i bila najpopularnija. Danas, međutim, prava je retkost da neko otpeva „narodnjak“ u emisiji.

ZVEZDE GRANDA – Zašto se sve ređe čuju narodnjaci?

Ono što je takođe evidentno, je da, bar u prvom krugu takmičenja, dok takmičari još nemaju mentore, oni uglavnom biraju pesme koje smo čuli mnogo puta, i koje su dosadile „i Bogu i narodu“. Taj nedostatak maštovitosti ih često i mnogo košta. Da ne govorimo o tome da mnogi biraju pesme koje su za njih preveliki „zalogaj“.

Zvezde-Granda

U „Zvezdama Granda“ važi pravilo da takmičari pevaju pesme na jezicima koji su u službenoj upotrebi na prostoru bivše Jugoslavije, a osim tih, dozvoljeno je i pevanje pesama na svom maternjem jeziku. Da nema ovog pravila, u takmičenju bismo sigurno mnogo puta čuli pesme stranih izvođača, što bi možda otvorilo neku novu dimenziju, i podiglo ovu emisiju na neki viši nivo. Ne zbog toga što je strana muzika bolja od domaće, nego zbog toga što bi repertoar bio znatno širi.

U tom smislu, ostaje nam da se nadamo da će se nekad na takmičenju pojaviti neko kome je, na primer, maternji jezik engleski, te da ćemo čuti pesme velikih svetskih zvezda, kao što su Lady Gaga, Madona, Bijonse, Rijana… Do tada, ostaje nam da slušamo dobro poznate domaće hitove.

Inače, u subotu je poslednja emisija prvog kruga „Zvezda Granda“ u ovoj sezoni. Od drugog kruga, takmičare će pripremati mentori.

Pogledajte najavu za 10. emisiju:

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo ko je zapravo Baba Mikula!

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Izvor: Film i TV

Advertisement