Connect with us

Domaći film

Festival autorskog filma donosi premijere domaćih filmova KELTI i ELEGIJA LOVORA! EVO ŠTA ćemo još gledati!

Published

on

Festival autorskog filma ove godine biće svečan otvoren u petak, 26. novembra od 19:30 u Kombank dvorani  filmom “The French Dispatch” Vesa Andersona. U bogatom programu 27. Festivala očekuje nas više od 70 filmova među kojima su i domaće premijere nagrađivanih „Kelta“ Milice Tomović i „Elegije lovora“ Dušana Kasalice.

U subotu, 27.11. će od 21:30 u sali 1 Kombank dvorane filmom „Benedeta“ Pola Verhovena biti otvoren i novi program Festivala autorskog filma – „Sirovo. Žanrovski autorski film“. Ova selekcija od šest filmova predstavlja subverzivne, hrabe, sulude, neuravnotežene i jedinstvene autorske vizije provučene kroz prizmu žanra.

U nedelju 28.11. od 19:30 u sali 1 Kombank dvorane biće održana i prva projekcija filma „Baksuzni seks ili luda pornografija“ Radu Žudea, pobednika ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu koji se prikazuje u okviru Glavnog programa Festivala autorskog filma.

Centralna lokacija festivala tradicionalno ostaje Kombank Dvorana, dok će se program odvijati i u ostalim salama u Beogradu, ali i u drugim gradovima širom Srbije. Prateći svetske trendove, deo programa FAF-a će se odvijati i na onlajnu – na MojOFF filmskoj platformi.

Podsećamo vas da će se druga konferencija za medije održati u petak, 26.11. od 12 časova u Press centru Kombank dvorane. Konferenciji prethodi press projekcija filma „Kelti“ koja počinje u 10 časova u sali 2 Kombank dvorane. Na konferenciji će govoriti Milica Tomović, rediteljka i scenaristkinja filma, Tanja Šljivar, scenaristkinja, Jelena Radenković, izvršna producentkinja, Vladimir Vasiljević, producent, Stefan Vuković (uloga TATA) i Dubravka Kovjanić (uloga MAMA).

U subotu, 27.11. od 10 časova u sali 6 Kombank dvorane biće održana press projekcija filma „Elegija lovora“ Dušana Kasalice. Na konferenciji od 12 časova govoriće Frančesko Montanjer, reditelj filma „Bratstvo“, koji će biti prikazan u okviru selekcije „Hrabri Balkan“.

Press projekcija filma „Deset u pola“ Danisa Tanovića biće održana u nedelju, 28.11. od 10 časova u sali 6 Kombank dvorane. Na konferenciji za medije koja će se održati od 12 časova govoriće ekipa filma „Deset u pola“, kao i ekipa filma „Elegija lovora“ – reditelj i scenarista Dušan Kasalica, glavni glumac Frano Lasić i producentkinja Jelena Angelovski.

Izvor: FAF

Advertisement