Connect with us

Domaće serije

BESA 2: Miloš Timotijević OTKRIVA sve o drugoj sezoni i ko je nacrtao metu Kociju na čelu! (VIDEO)

U seriji „Besa 2“ fokus radnje se sa tri glavna lika premešta na mlađu generaciju

Published

on

Serija “Besa 2” se posle duže pauze vraća na male ekrane. Druga sezona počinje 27. novembra na kanalu Superstar, gde će se prikazivati subotom i nedeljom u 21.00, a tim povodom glumac Miloš Timotijević otkriva šta publika može da očekuje:

– Pojavljuje se nova generacija. To su ovi mlađi koji su bili samo u naznakama u prvoj sezoni. Fokus druge sezone je na porodici i na tome da se radnja serije sa glavna tri lika, koja su nosila prvu sezonu, pomera na mlađu generaciju. To je ono što je novo.

Glumac je otkrio i šta je njemu bilo najvažnije na snimanju:

– Ono što je meni najdraže u procesu stvaranja ovakve serije, kao što je “Besa 2”, upravo jeste taj produkcijski pristup i visoki standardi koje smo postavili još u prvoj sezoni. Trudili smo se da u drugoj sezoni taj visoki standard nadmašimo i da ga produkcijom, pričom kastingom, glumom premašimo prvu sezonu.

Miloš otkriva da li je njegov lik “meta” i u drugoj sezoni:

– Moj lik je uvek meta. Sama pozicija Kocija kao inspektora interpola, koji se bavi narkoticima, i klanom Beriša stavlja mi je tu na čelo, na neki način, i on je uvek meta. To je prosto “difolt” po kome taj lik funkcioniše i on je toga svestan. Ali, nekako je svestan da mu to ne znači previše, uprkos tome radi svoj posao, gura i nastavlja dalje.

– Ja sam siguran da takvi inspektori postoje, kao što je Koci. Koliko im je moguće da rade ovakvu vrstu posla i bez ikakvih prepreka, u to već nisam siguran, pogotovo u današnje vreme. Mislim da to nikad nije bilo moguće, zato što ko god misli da su narkotici ilegalan posao do kraja, vara se, jer tu moraš imati podršku i neke vrste establišmenta, u nekom smislu – dodaje glumac.

Besa 2: Gert Raudsep

Milos-Timotijevic-i-Dusan-Kovacevic-Besa-2

Miloš Timotijević i Dušan Kovačević u seriji Besa 2

Timotijević je otkrio i kako se estonska glumačka ekipa uklopila u seriju:

Gert Raudsep je jedan od najvećih estonskih glumaca, velika njihova zvezda, i sa njim je bilo kao i sa svim velikim glumcima zadovoljstvo raditi, i jako lako smo se razumeli odmah na početku. Seli smo prvi dan kad smo se upoznali na snimanju, bukvalno smo razmenili tri rečenice, i to je bilo dovoljno, ostalo je bilo nekako privatno upoznavanje. Posao je tekao.

Na pitanje koliko je Gert Raudsep uspeo da se uklopi u ekipu, Miloš Timotijević odgovara:

– On je trebalo da donese neku novu boju, zato što je Estonija sama po sebi jedna potpuno drugačija boja u celoj seriji. Upravo zato je ekipa i otišla u Estoniju da snimi tamo zato što je tamo nebo drugačije. Priroda je drugačija, atmosfera, sve je prosto drugačije. I to je jedan od kvaliteta ove serije i ove sezone, upravo ta Estonija – dodaje Miloš, i objašnjava koliko je bilo teško snimati u vreme pandemije:

– Snimali smo na različitim lokacijama za vreme pandemije, u Crnoj Gori za vreme “lokdauna” u novembru i decembru prošle godine. To je bilo testiranje jednom nedeljno celokupne ekipe. To je veliki produkcijski i organizacioni izdatak i zadatak. Nekako smo uspeli, ni ja nisam svestan kako. U Beogradu smo snimali krajem proleća, početkom leta. Tu je već nekako situacija bila u redu, snalazili smo se.

– Mi bismo i ranije snimali da nije bilo korone, zato što imamo kast koji dolazi sa raznih strana, sedam ili osam zemalja, ako se ne varam. Zato je bilo nemoguće da ih ranije okupimo, i negde ta priča je krenula da se snima tek u maju upravo zbog toga. A kada smo otišli u Estoniju, očekivali smo ne znam šta. Međutim, ispostavilo se da bilo vrlo jednostavno, pogotovo za ljude koji su vakcinisani. Trebalo je samo da nosite kovid propusnicu, odnosno svoj QR kod i mogli ste da uđete bilo gde bez ikakvih problema – dodao je glumac.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Adrenalin

Izvor: filmitv.rs / Tanjug

Advertisement