Connect with us

Domaće serije

Stiže “Nečista krv”! Saznajte sve o seriji koju ćete obožavati! (TREJLER)

Serija “Nečista krv” premijerno se prikazuje od 4. decembra, vikendom od 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Published

on

Necista-krv-serija-Dragan-Bjelogrlić-kao-Hadži-Trifun

Radnju serije “Nečista krv”, originalni scenarista Voja Nanović (1922-1983) izgradio je na osnovu više literarnih dela (“Nečista krv”, “Sofka”, “Jovča”, “Koštana”…) slavnog srpskog književnika Bore Stankovića. Od tih tekstova Nanović je napravio porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina, u drugoj polovini 19. veka.

Prateći tri generacije jedne vranjanske porodice, serija “Nečista krv” pripoveda o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju. Radnja započinje sa Hadži Trifunom, Sofkinim dedom a završava se sa Sofkom. Trifun, bogati vođa hrišćanske manjine u Turskom carstvu, predstavlja prvu generaciju porodice. On pokušava da dostigne moralne standarde društva i sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun pokreće niz događaja koji će imati užasne posledice po članove njegove porodice.

Nečista krv: Anđela Jovanović kao Tašana

Drugu generaciju porodice predstavlja Mita, Trifunov sin, koji ne želi da bude deo očeve prljave poslovne imperije. Mita se ponaša kao stari aristokrata, čiji resursi presušuju i njemu se suprotstavljaju novi, bogati profiteri, neobrazovani i vulgarni. Nakon što je izgubio čitavo bogatstvo i imovinu, Mita je primoran da uda svoju lepu ćerku, Sofku, za bogataša da bi mogao da preživi.

Sofka predstavlja treću generaciju porodice, koja je pod potpunim finansijskim i duhovnim padom. Uprkos tome što je obeležena krvlju i postupcima svojih predaka, Sofka pokušava da se uzdigne iznad društvenih i istorijskih okolnosti vremena u kojem živi.

Adaptacije scenarija Voje Nanovića za potrebe ove serije radili su Milena Marković, Katarina Mitrović i Dejan Prćić. Režiju prvih pet epizoda potpisuje Milutin Petrović, a preostalih pet nastavaka Goran Stanković.

Glavne uloge u seriji “Nečista krv”, koja ima 10 epizoda, igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Dejan Bućin, Marko Grabež, Nedim Nezirović, Tim Sejfi, Teodora Dragićević, Nela Mihajlović, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Feđa Štukan, Sara Sandeva, Ljubomir Bandović i Milutin Milošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / RTS

Advertisement