Connect with us

Domaće serije

Otkrivamo: Evo KAKO je STVARNO trebalo da se zove serija CRNA SVADBA!

Sadašnji naziv uopšte nije bio u planu! Naslov serije promenjen u poslednjem trenutku!

Published

on

Crna svadba nam se uskoro vraća sa drugom sezonom. Barem kako najavljuju iz matične produkcije FireFly. U nastavku nas, prema rečima Nemanje Ćipranića, očekuje mnogo novih uzbuđenja među kojima su najznačajnija nastavak borbe dobra i zla, ali i novo putovanje u prošlost koje nas ovog puta vodi u 2002. godinu. Osim činjenice da je te godine zvanično prestala da postoji Jugoslavija, sigurni smo da autori serije „Crna svadba“ imaju još mnogo drugih razloga zašto su odabrali baš ovu vremensku epohu za nastavak.

Ono što je, međutim, takođe, zanimljivo jesu i nove informacije o seriji koje je otkrio Nemanja Ćipranić gostujući u emisiji „Velika iluzija“ sa glumicom Borkom Tomović. Naime, govoreći o samom nazivu serije. Ćipranić je priznao da serija uopšte nije trebalo da se zove „Crna svadba“.

– Prvobitno je bilo zamišljeno da se serija zove „Katabaza“, a da naziv prve sezone, u vidu nekog podnaslova bude „Crna svadba“. I da svaka naredna sezona nosi taj neki podnaslov. Međutim, shvatili smo da „Crna svadba“ zvuči dosta privlačno i da je reč o terminu koji se lako pamti, pa smo se, ipak, odlučili da se serija tako zove – istakao je autor serijala.

Crna-svadba-10-epizoda

Kada je reč o drugoj sezoni, planovi su veliki.

– Ne može se zlo pobediti u 10 epizoda. Prava borba tek predstoji – poručio je Ćipranić najavljujući nastavak radova na seriji. Kako je objasnio, radnja će biti fokusirana kao i do sada na borbu dobra i zla, ali ćemo uporedo sa njom gledati i paralelni tok.

– Baš kao što smo i u prvoj sezoni imali epohu smeštenu u 1976. godinu, tako ćemo i u nastavku radnju delom smestiti u prošlost, ali ne tako daleko. Ovog puta priča će nas povesti u 2002. godinu. Ovi datumi nisu birani slučajno. To su sve neki prelomni trenuci u istoriji naroda ove regije. Tako smo 1974. godine imali ukidanje i promenu Ustava SFRJ, a 2002. godine konačno je nestala Jugoslavija i nju je zamenila zajednica Srbije i Crne Gore – istakao je Nemanja Ćipranić, ističući da nastavak neće imati toliko veze sa prvom sezonom, jer on smatra da je priča u prvih 10 epizoda na neki način zaokružena.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Firefly

Izvor: filmitv.rs/ RTS/ Velika iluzija

Advertisement