Connect with us

Domaći film

OTKRIVAMO: Film TOMA uskoro na RTS! Evo i kada!

Dragan Bjelogrlić otkrio kada ćemo gledati i seriju “Toma”

Published

on

Toma televizijska premijera

Ekipa filma “Toma” je velikom žurkom proslavila više od milion bioskopskih gledalaca u Jugoslovenskoj kinoteci. Za dva i po meseca prikazivanja ostvarenje Dragana Bjelogrlića pogledalo je 1.054.000 ljudi!

– Postoje priče koje ne postoje u filmu, i novi likovi. Serija je biografska u smislu da baš prati njegov život – otkrio je Bjelogrlić novinarima. Na svečanosti u Kinoteci pred brojnim zvanicama, producenti ostvarenja su zauzvrat darovali njenom direktoru Jugoslavu Panteliću kopiju “Tome” na trajno čuvanje.

– Sve je bilo toliko brzo i intenzivno da većina nas nije svesna šta se sve desilo, ali znam da smo u zlo vreme opake bolesti, na prostoru gde se decenijama neguje mržnja, ponudili čistu emociju i ljubav. Ljudi su to prigrlili i zato se desilo ovo čudo – rekao je Bjelogrlić prisutnima.

Bjelogrlić je zahvalio glavnom junaku filma, kompozitoru i pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991), što je “dozvolilo da tragajući za (njegovom) dušom pronađemo svoju”.

Pantelić je u ime Kinoteke dodelio specijalnu plaketu povodom milionske gledanosti.

– “Toma” je izuzetno značajan uspeh za srpski film, zahvaljujući kome je publika vraćena u bioskop. Imati ovaj rezultat u ovo vreme je neverovatan uspeh, sa srpskim filmom na tržištima većim od našeg je ogroman uspeh, iz kinematografije koja ne spada u red velikih čini još većim uspeh, a u vreme pandemije – to je čudo – ocenio je Pantelić.

Autori filma očekuju da, kao najgledaniji domaći film u poslednjih 20 godina, “Toma” do kraja distribucije premaši 1.100.000 gledalaca.

Biografsku dramu o Tomi Zdravkoviću televizijski gledaoci će moći da vide na RTS u prvom danu nove 2022. godine, dok će serija biti emitovana naredne jeseni.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Kurir

Advertisement