Connect with us

Domaći film

ČUVARI FORMULE Konstrakta i Manjifiko snimili pesmu za novi film Dragana Bjelogrlića! Evo KAD ćemo je ČUTI!

Premijera filma 4. avgusta

Published

on

Čuvari formule (3)

Čuvari formule novi film Dragana Bjelogrlića svetsku premijeru imaće na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu 4. avgusta, a nakon toga će biti prikazan 15. avgusta u okviru glavnog programa 29. Sarajevo Film Festivala. Specijalno za ovaj film kreativnu muzičku sinergiju ujedinili su Konstrakta i Magnifico koji zajednički potpisuju pesmu „Put“. Ova numera posebno je rađena za potrebe filma, i publika će premijerno moći da je čuje na festivalima u Lokarnu i Sarajevu, gde je ovaj film uvršten u okviru glavnih programa festivala.

To je bila Bjelina ideja, da spoji Manjifika i mene za završnu pesmu na filmu. Zahvlana sam mu na toj prilici da radim sa Manjifikom. Pesma izlazi iz pop forme i podređena je filmu, ali ima neku svoju samostalnost. Inače ne slušam pesme koje pevam, ali ova mi je na listi – izjavila je Konstrakta.

Muzička numera „Put“na pravi način je inspirisana istinitom pričom o akcidentu u Vinči 1958. godine i ljudskim sudbinama koje su dočarane u ovoj filmskoj priči rađenoj po bestseleru Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“.

U naslovnim ulogama gledaćemo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Ovu jedinstvenu priču kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo

Advertisement