Connect with us

Intervjui

Iva Štrljić za FILM I TV otkriva: Kako će se Dijana Erski oprostiti od serije IGRA SUDBINE

Ivu uskoro gledamo u novoj domaćoj seriji koja će biti apsolutni hit!

Published

on

Igra sudbine dočekala je da čuje i najtužnije „doviđence“ od početka emitovanja. Dijana Erski u nastavku serije neće biti deo ekipe koja obara rejtinge, a nove epizode biće teško zamisliti bez torture njenog superiornog jezičkog aparata sa kojim se ne bi izborio ni najmoćniji tip Terminatora. Jednostavno, kad Erska zbori od usijanja zemlja gori! Uf, što smo lepo ovo rekli!
I baš tim povodom smo i porazgovarali sa glumicom Ivom Štrljić koja je našu čuvenu instalatorku sazdala od najsitnijeg atoma do grandioznosti njenog lika i dela. Ono što nas je najviše zanimalo jeste to da li je Ivi žao što nismo imali priliku da doživimo Dijanu Erski i na ljubavnom planu? Bilo je tu raznih aferica, ali čini se da se nije rodio taj koji bi mogao da parira Erskoj. U intervjuu za Film i TV Iva otkriva hoćemo li do kraja aktuelnog ciklusa videti da li se našao neko ko bi mogao da smiri oganj u kom 24 sata bez prestanka gori Dijana?
– Još traju epizode u kojima ima Dijane. Emituje se druga sezona tako da će se još dosta toga u njenom životu novog dogoditi, ali i uzbudljivog. E, sad, da li će tu biti i mesta za ljubav, videćete. Sa Dijanom Erski sve je neočekivano pa tako i to. Zato bi i taj muškarac morao da bude sasvim neočekivan. Ona, ma koliko komičan lik bila, jeste jedno usamljeno biće koje svoju tišinu ispunjava suvišnim susretima, ljudima, rečima… To je onaj dirljiv momenat o kome sam razmišljala gradeći lik. To je ono potresno i mekano u toj ženi zbog čega je još više volim.
Još jedna uloga u kojoj nismo videli Dijanu jeste uloga majke. Bilo bi baš zanimljivo videti kako bi izgledala mini Dijana Erski. Možete li da zamislite scenu u kojoj mala Dijana izgovara svoje prvo dobardančić i doviđence sa sve rukavicom?
– Jako ste to simpatično, ljupko i kreativno osmislili. Međutim, kada govorimo i o Dijani kao i o svim ostalim likovima koje sam do sada igrala, nikada nisam dobila priliku da igram majku, a baš bih to volela i umela. Imam onu toplinu koja sa decom fino komunicira i verujem da bi se to i u okviru tog lika osetilo.
Publika bi svakako volela da Dijanu Erski gleda do iznemoglosti, ali da li su za glumca ovakve uloge podjednako opasne koliko su korisne? Koliko je teško pobeći od fame Dijane Erski u narednim projektima?
– Prvo, hvala vam na lepim rečima. Radujem se ljubavi publike i uvek negujem tu lepu nit sa svima koji cene moj rad. Verujem u jedno, a to je da je dobar glumac uvek dobar glumac. Za kvalitetne nema opasnosti jer su oni pre svega maštoviti, ne ponavljaju se i detaljno razmišljaju o likovima koje igraju. A svaki lik je kao i svaki novi čovek u vašem zivotu, jedna zasebna istorija. Izuzetnost se uvek ističe, štrči i to je lepo. Ali ne može da bude vaša mana to što ste nešto odigrali tako da o tome svi pričaju i da taj karakter svi vole. To je pohvalno, to treba samo podržati. Meni je uvek bilo važno da lik koji tumačim ostavi utisak, da ne bude običan, očekivan, osrednji, već da izaziva emociju, intigira, da se na njega misli, o njemu priča, a sve se to postiže kreativnošću, iznenađujućim glumačkim rešenjima, trudom, razmišljanjem o tome šta igraš. Kada spremam novi lik stalno o tome razmišljam. Dok doručkujem, idem na trening, prolazim gradom, sedim sa prijateljima… to je moj način da svakom ulogom donesem nešto novo.
Iva Štrljić

Iva Štrljić

Obožavamo sve vaše uloge, ali hoćemo li napokon dočekati i jednu ljubavnu priču koja će za vašu junakinju imati srećan kraj? Ni sirota Karla u seriji „Azbuka našeg života“ nije bolje sreće, mada je činjenica da uglavnom tumačite toliko snažne žene da je teško i pronaći muškarca koji bi mogao da im stane na crtu. Da li se prepoznajete u njima?
– Danas je taj pojam takozvane snažne žene potpuno izanđao jer se koristi u razne svrhe, a često se njime i manipuliše. Svako se tako naziva i svako se skriva iza njega ne bi li sebe objasnio na taj moderan način. Ja sam jedna žena koja se bori, trudi, koja ne odustaje, ali je moja najveća snaga tokom te borbe upravo u nežnosti, u dubokoj emotivnosti koje se ne stidim. Naprotiv, dičim se njom jer je danas najmanje osećajnih. Oni su biser, dragulj i uvek su u prednosti nad drugačijima. A ovo za uloge ste lepo primetili. Uvek igram neke čudne žene, često samozatajne. Nikada nisam igrala one jednostavno zaljubljene, jednostavno voljene, jednostavno u paru s nekim, što je možda baš i dobro.
Možete li nam otkriti nešto o novoj seriji u kojoj ćete dočarati novu rolu koju ste pominjali? Da li je ponovo reč o projektu Smart medija produkcije? Hoće li biti sličnija Dijani ili Karli?
– Ne bih smela još ništa vezano za novi projekat da otkrivam. Neka bude iznenađenje. Veliko.
Svedoci smo trenda da mnogi domaći romani dobijaju svoje TV adaptacije. Postoji li neki vaš roman ili neka vaša junakinja čiju biste životnu priču voleli da vidite na malom ekranu?
– Moja treća knjiga, zbirka priča „Voleti u Beogradu“ koja kroz 30 beogradskih ulica prati 30 beogradskih ljubavnih priča je idealna za jednu lepu seriju kroz koju bi se između ostalog prikazale i sve lepote Beograda i šarm njegovih stanovnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Miloš Krečković
Izvor Film i TV

Advertisement