Connect with us

Domaći film

Nina Janković i Miodrag Radonjić ZAJEDNO u novom FILMU! Otkrijte i kojem!

Baća i Nina postaju Vuk i Maja!

Published

on

Nina Janković Miodrag Radonjić

Nina Janković i Miodrag Radonjić u novom filmu Indigo kristal!

Indigo kristal novi je film koji kao producent potpisuje Miodrag Radonjić, po scenariju mladog reditelja Luke Mihailovića, a čija su snimanja nedavno počela u Šapcu.

Kako je Mihailović objasnio ono što je specifično kada je reč o ovom filmu je to što će radnja biti smeštena u Šabac, a ne u Beograd što će, prema rečima reditelja, filmu dati potpuno novu atmosferu.

Miodrag Radonjić će u filmu osim producentske imati i glavnu mušku ulogu, a njegova koleginica Nina Janković, objavom na instagramu otkrila je da se i ona priključuje projektu. Nina i miljenik domaće publike, čuveni Baća u filmu će, ako se da naslutiti prema onome što stoji u glumičinoj objavi glumiti Maju i Vuka.

 

Više o filmu ćemo svakako znati uskoro.

– Poslednje tri godine radim na tekstu za svoj diplomski film „Indigo Kristal“ čija produkcija počinje krajem godine u Šapcu. Nikada mi nije bila zamisao da se bavim kratkim filmom, pa koristim prvu moguću priliku da napravim taj dugi metar. Ovaj projekat se podigao na jedan viši nivo učešćem Miodraga Radonjića, koji je pored glavne uloge, na sebe preuzeo i teret produkcije. O samom projektu ne mogu još uvek mnogo da kažem, morate još malo ostati u neizvestosti. Kao rođeni Šapčanin odlučio sam da prvi film snimam u svom gradu gde mi je sve toliko poznato da samo mogu da se bavim svojim poslom, kao i da dam omaž svom gradu. Bitna stavka tu je i da je naša kinematografija, kao i sve ostalo, poprilično centralizovano u Srbiji, te je izmeštanje priče iz Beograda u neki drugi grad benefit u startu. Pored filma u planu su još i strip i muzički album koji će da budu stilski i žanrovski koherentni, pa se ovaj projekat može nazvati multimedijalnim – istakao je reditelj

Luka Mihailović, rođen je u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Upisao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti 2016. u klasi profesora Darka Bajića i paralelno sa studijama radio je na snimanjima reklama, spotova, serija i filmova, kako strane, tako i domaće produkcije. Pored projekata koje je sam pisao i režirao na fakultetu, koji su značajni za njegov rediteljski razvoj, Luka izdvaja rad na stranim serijama, jer je tu, kako kaže, sa najnižih pozicija u hijerarhiji uspeo sebi da definiše šta je zapravo set, šta funkcioniše, a šta ne.

Za vreme studija režirao je kratke igrane studentske filmove „Jedan poziv“, „Bambina“, „Šećer“ i „Ludi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Instagram

Izvor Film i TV

Advertisement