Connect with us

Domaći film

Sloboda Mićalović otkriva SVE o filmu BILO JEDNOM U SRBIJI! Evo ZAŠTO je njena Ruška UROKLJIVA!

Sloboda u filmu glumi usedelicu o kojoj priča ceo Leskovac

Published

on

Bilo jednom u Srbiji Sloboda Mićalović

Sloboda Mićalović uskoro se vraća na male ekrane sa serijom „Tajne vinove loze„. Ipak, pre premijere druge sezone popularne melodrame sa elementima trilera koja se očekuje krajem marta, Slobodu ćemo gledati u filmu „Bilo jednom u Srbiji„. Premijera kostimirane drame očekuje nas 10. marta u bioskopima, a seriju nastalu po ovom filmu gledaćemo i na RTS.

Sloboda je u intervjuu otkrila sve o liku neobične junakinje koju tumači u istorijskoj sagi o Leskovcu sa početka 20. veka, ističući da vreme u kom je smešten „Bilo jednom u Srbiji“ samo deluje romantično kroz sećanja, ali da je u stvarnosti bilo veoma teško.

– U toj epohi vrlo je bilo teško svim tim ljudima da žive, da se probiju. Bio je rat, siromaštvo. Ništa nije bilo tako romantično, ali kroz sećanja izgleda sa distance lepo – rekla je glumica

Sloboda je rekla da je tema o kojoj govori „Bilo jednom u Srbiji“ „vrlo korisna i nadasve neophodna“, jer se u filmu ne govori o nekom gradu u Engleskoj nego o Leskovcu u Srbiji, koji je između dva rata „mogao da parira nekom gradu u Evropi“.

– Kad sam bila mala pamtim da su postojale žene koje je čaršija proglasila iz nekog razloga urokljivim. I ta moja Ruška je žena urokljiva i usedelica živi sa majkom koja je jako problematična i dodatno je sputava – rekla je glumica.

Mićalović je istakla da joj je bilo inspirativno da u filmu oživi takvu ženu, zbog trenutka kada skupi hrabrost da pobedi sebe, svoje strahove i da se suprostavi čaršiji i slici koju je neko stvorio o njoj.

Istakavši da joj je u „Bilo jednom u Srbiji“ bilo jako zanimljivo da se vrati u epohu scenografijom i kostimima, a u Leskovac dijalektom, Mićalović je dodala da je jug Srbije „zaista specifičan, ima nešto posebno“.

– Kad se sećamo nečega to mnogo bolje zvuči i izgleda u sećanju nego u realnosti U toj epohi vrlo je bilo teško svim tim ljudima da žive, da se probiju. Bio je rat, siromaštvo. Ništa nije bilo tako romantično, ali kroz sećanja izgleda sa distance lepo – ocenila je glumica.

Upitana da li voli igrati epohu, Mićalović je podsetila da je igrala mnogo takvih uloga i da ih zaista voli, i smatra da je glumačkim senzibilitetom, fiozionomijom i dušom bliža to periodu nego današnjoj ispraznosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Prva

Izvor Film i TV

Advertisement