Connect with us

Top Story

Ljubomir Bandović ODUSTAO od uloge Bude u nastavku filma “DARA IZ JASENOVCA”. Evo ko ga je zamenio

Nije poznato zašto se povukao iz projekta

Published

on

Trenutno se u Crnoj Gori snima serija “Zadarska kristalna noć”, koja predstavlja svojevrstan nastavak filma Predraga Gage Antonijevića – “Dara iz Jasenovca”. Snimanja se odvijaju u crnogorskoj luci Bar, koja “glumi” grad Zadar.

Centralna tema je srpsko stradanje tokom Drugog svetskog rata i sudbina preživele dece iz zloglasnog logora Jasenovac. Mirjani Karanović je pripala uloga Dare, koju je kao devojčicu u filmu tumačila Biljana Čekić.

Film se završio tako što su sestra i brat Dara i Buda uspeli da se izbave iz logora, ali publika ne zna šta se posle ušasa koji su preživeli desilo sa njima. Neka deca su preživela, ali su mnoge sestre i braća bili razdvojeni, pokatoličeni… Mnogi od njih se nikad više nisu sreli. Upravo o tome govori “Zadarska kristalna noć”.

Glumcu Ljubomiru Bantoviću trebalo je da pripadne uloga Bude, Darinog brata, usvojenog u hrvatsku katoličku porodicu nakon spasavanja iz logora pomoću Diane Budisavljević. Međutim, nekoliko nedelja pred snimanje morao je da je vrati i umesto njega uskočio je Marko Gvero.

Marko-Gvero Složna braća

Marko Gvero

Nakon 50 godina, susret brata i sestre dogodiće se u Zadru, 1991. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Kurir

Advertisement