Connect with us

Domaće serije

Dragan Bjelogrlić ZVANIČNO POTVRDIO: Stižu SENKE NAD BALKANOM 3! A evo i KAD!

Published

on

Senke nad Balkanom 3

Dragan Bjelogrlić, naš proslavljeni glumac, producent i reditelj odlučio je da nam ovaj kišoviti majski vikend učini za nijansu lepšim. Naime, on je na svom instagram profilu potvrdio ono o čemu se dugo šuškalo. Napokon je stigao odgovor na pitanje – Hoće li se snimati „Senke nad Balkanom 3„? I na radost mnogobrojnih fanova popularne serije, odgovor je DA!

– Vikend je, red je da vas obradujem i ujedno odgovorim na najčešće pitanje koje šaljete… DA – Senke nad Balkanom imaće treću sezonu! Čim se vratimo na set, delićemo sve detalje snimanja sa vama – poručio je Bjelogrlić na Instagramu.

 

O nastavku popularnih „Senki“ već se i ranije pisalo. U nekoliko navrata se i najavljivao nastavak snimanja, a poslednji put predviđeno je da će prva klapa treće sezone pasti na jesen 2022. Hoće li to i biti zvaničan termin početka snimanja treće sezone – još ne znamo.

Dragan Bjelogrlić je trenutno zauzet snimanjem filma „Lančana reakcija“.

Kako su mediji ranije pisali o nastavku treće sezone „Senki nad Balkanom“ nastavak priče smešten je pred kraj Drugog svetskog rata i pratiće stvaranje Jugoslavije.

– Pokušali smo da u „Senkama 2“ napravimo potpuno novu priču koja bi u svojoj strukturi i atmosferi ostala dosledna prvoj sezoni. Imali smo sve junake koji su preživeli i neke nove. Generalno, želeo sam da napravim nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su ljudi pratili prvu sezonu, završenu pet godina ranije. Ideja nam je bila da drugu završimo sa Nikolom Teslom i da se s njim na kraju sreće Maja Davidović – rekao je glumac i reditelj za “Kurir” tokom promocije prethodne sezone.

Lančana reakcija novi je film Dragana Bjelogrlića koji je posle nekoliko godina priprema i rada na scenariju konačno dočekao i svoju prvu klapu. Snimanje je otpočelo 18. maja u Beogradu.

Lančana reakcija

Na setu filma „Lančana reakcija“

– Hladni rat se nadvio nad planetom. ‘Gvozdena zavesa’ podelila je evropski kontinent, ali i čitav svet na dva politički i vojno suprostavljena bloka. I jedan i drugi blok poseduje nuklearno naoružanje. Strah od neminovnosti nuklearenog rata dovodi do paničnog pokušaja mnogih zemalja da obezbede ovakvo naoružanje, dok nauka istovremeno pokušava da pronađe lek od nuklearnog zračenja, kao posledice upotrebe atomskih bombi – ovako počinje glavna linija priče koja prati akcedent koji se dogodio 1958. godine u naučnom institutu Vinča nadomak Beograda, a koji simbolično predstavlja početak trke za opstanak u kojoj će se suprotstaviti dva naučnika, dva sveta i dve ideologije.

Scenario za ovaj međunarodni projekat potpisuju Vuk Ršumović i Dragan Bjelogrlić, a nastao je po motivima romana „Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića.

 

Foto Printskrin/Instagram Dragan Bjelogrlić

Izvor Film i TV

 

Advertisement