Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO: Evo KAKO je Nina Seničar postala POPADIJA i ko će joj u seriji biti GLAVNA PROTIVNICA!

Nije lako biti popadija!

Published

on

POPADIJA

Popadija je nova domaća serija koju kao kreatorski tim potpisuju Zoran Lisinac i Jelena Volf Lisinac, dok je producent Marko Lekić, a za scenario su zaduženi Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Marija Cvetković, Dunja Petrović, kao i “Kruševac Geto” duo Nikola Trišić i Nikola Milenković.

Popadija je komedija modernog dizajna, koja sa 15 epizoda od 45 minuta ove jeseni na TV Prva donosi poruku ljubavi. Priču o tome kako selo reaguje na mladu popadiju drugačijih vrednosti i navika u odnosu na one koje se mogu videti u maloj sredini, kao i kako ta mlada devojka reaguje na selo – poručuje na početku razgovora sa novinarima producent serije otkrivši da će se snimanja nastaviti do sredine jula u Meljaku i okolnim beogradskim selima.

Zoran Lisinac i Marko Lekić

Prema rečima Zorana Lisinca, ideja za seriju nastala je kada je njegova supruga prvi put posetila rediteljevo rodno selo u Župi. Tada se, inspirisana onim što je doživela tamo zapitala – šta kada bismo jednu mladu modernu devojku naviknutu na grad, doveli kao popadiju u malo selo poput ovog.

– Veoma brzo smo shvatili da ta ideja ima ozbiljan scenaristički potencijal. Tako smo kroz razgovor i razrađivanje te polazne tačke došli do 31. decembra kada smo uoči Nove godine potpisali ugovor sa TV Prva i narednih 90 dana počeli sa raspisivanjem scenarija. Desa (Nina Seničar) i Milan (Dejan Bućin) upoznali su se na devojačkoj večeri njene prijateljice. On je tada bio na završnoj godini studija teologije. U međuvremenu, njih dvoje su se zaljubili, uskoro i venčali, Desa je postala popadija, a Milan je dobio svoju prvu parohiju. I tu se priča nastavlja – poručuje Lisinac, dodajući da je bio veliki izazov raditi na scenariju komedije od 600 strana, koja će čak i u rediteljskom smislu napraviti vizuelni iskorak u odnosu na sve do sada viđene serije.

Nina Seničar i Dejan Bućin

– Glavnu radnju serije prekidaće direktno obraćanje glavnih likova u kameru, u nekoj formi intervjua, gde će oni analizirati ono što se trenutno događa u epizodi. To do sada niko nije radio u domaćim serijama – zaključuju Lisinac i Lekić.

A Nina Seničar u roli Dese dolazi na klizav teren, budući da će je u selu sačekati bivša popadija Živana (Gorica Popović), čiji se suprug šlogirao, zbog čega je morao da se oprosti od popovske službe, a i Živana od titule popadije.

Gorica Popović „zapržiće čorbu“ NIni Seničar kao bivša popadija

– Svašta će stara popadija prirediti mlađoj koleginici, jer jednostavno neće moći da se pomiri sa tim da više nije glavna. Pri čemu je Desa mlada, moderna devojka, koja se koristi društvenim mrežama, potpuno jedan novi svet koji moja junakinja ne razume – objašnjava Gorica svoju Živanu koja inače u selu ima veoma važnu funkciju, budući da predvodi eminentni hor žena narikača u Donjim Vrcanjima.

Zinaida Dedakin tumači lik Milijane, dežurne seoske dobrice koja će se boriti za ljubav popa i popadije!

Kako su objasnili kreatori serije Nina Seničar je ulogu dobila zato što je bila najbolja na kastingu, a lik Dese joj je odmah legao i sa njim se veoma brzo povezala.

Popadija-Nina-Seničar-i-Dejan-Bućin

Režiju serije potpisuje Slobodanka Radun, a u „Popadiji“ ćemo uz glavne glumce gledati i Zinaidu Dedakin, Aleksandra Dimitrijevića, Radomira Nikolića, Suzanu Lukić, Nikolu Trišića i Nikolu Milenkovića, kao i epizodne uloge u kojima će se pojaviti Danica Maksimović, Gordan Kičić, Denis Murić i mnogi drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Igor Loos/Film i TV

Izvor Film i TV

 

Advertisement