Connect with us

Domaće serije

Autor serije POPADIJA Zoran Licinac odgovorio CRKVI! Evo ZAŽTO „Popadija“ NIJE BOGOHULNA i ne ISMEVA VERU!

Vladika Fotije pozvao na BOJKOT SERIJE!

Published

on

Popadija

Serija „Popadija“ koja se emituje petkom na TV Prva od 22.00 izazvala je odlične reakcije gledalaca, pre svega neobičnim spojem komedije i tematike koja nije do sada bila toliko zastupljena u domaćim serijama. Priča o svešteniku koji na početku karijere dobija malu seosku eparhiju, ali i popadiju koja je u ovo selo stigla sa njim direktno iz Los Anđelesa preduslov je za neverovatne dogodovštine na malom ekranu.

Ipak, ova tema i način na koji se serija bavi svešteničkim životom nije se svima dopao. Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije prokomentarisao je u besedi seriju “Popadija“ pozvavši vernike da je ne gledaju, obrazloživši da je ova serija bogohulna i da ismeva Crkvu i veru.

Budući da je ovo prvi put da jedno svešteno lice SPC javno komentariše TV seriju, pozvali smo jednog od producenata, ali i koautora serije Zorana Lisinca da prokomentariše poziv Vladike Fotija na bojkot serije.

– Serija Popadija je priča o ljubavi, toleranciji i pre svega empatiji medju ljudima koji na površini deluju dosta drugačije a koji su zapravo deo jedne velike porodice, koja htela ne htela, živi pod istim nebom. Reč je o nušićevskoj komediji u kojoj se delovi zapadnih vrednosti sučavaju sa našom tradicijom u fiktivnom župskom selu i kroz taj proces, na zabavan i duhovit način, publiku edukujemo o srpskim običajima, u čemu ćemo, verujem, uspeti – poručio je Zoran Lisinac za FILM I TV.

Zoran Lisinac autor serije „Popadija“

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo Prva

 

Advertisement