Connect with us

FILM

VUČIĆ ZABRANIO “QUE VADIS AIDA”?! RTS se odmah oglasio i poručio da li će prikazati film

Optužba bosanske rediteljke je dezinformacija

Published

on

Radio-televizija Srbije saopštila je da će tvrdnju Jasmile Žbanić da joj je “na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma ‘Quo vadis Aida’ moraju konsultovati sa Vučićem” smatrati dezinformacijom “dok ne kaže ko joj je to na RTS-u rekao”.

– Jasmila Žbanić nastavlja da pritiska RTS da emituje njen film “Kvo vadis Aida”. Prvo je koristila premijeru da poručuje svima i svakome da “Aida” mora da bude na RTS, koristeći za tu kampanju i deo medija u Srbiji. Odmah posle premijere i nekolicina ambasadora je pitala generalnog direktora da li će RTS emitovati Aidu, što se u svim zemljama smatra nedopustivim mešanjem u uređivačku politiku javnog medijskog servisa – navodi RTS.

Oni podsećaju da “sad red da Jasmila Žbanić kaže kako joj je na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma ‘Quo vadis Aida’ moraju konsultovati sa Vučićem”.

– Ovakve tvrdnje se obično tretiraju kao dezinformacije smišljene da bi se ostvarili nečiji interesi ili nanela šteta onome na koga se vest odnosi. RTS će tako i tretirati ovu izjavu Jasmile Žbanić sve dok ne kaže ko joj je sa RTS-a to rekao. Dotad, smatraćemo da je njena priča izmišljena. Naročito zato što je lako dokazati da rediteljka “Aide” nikada o prikazivanju filma na RTS nije razgovarala ni sa urednikom filmskog programa, ni sa direktorom programa ni sa generalnim direktorom, kao i da oni nikada o filmu nisu razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem – navodi RTS.

Ne pita se ni Žbanić ni Vučić

Dodaje se da o prikazivanju “Aide” na RTS-u ne odlučuju ni Žbanić ni Vučić.

– I na kraju da kažemo i da bi na neki način mogao da nam laska toliki pritisak rediteljke da emitujemo “Aidu”. Ponekada se učini kao da je film snimala samo zato da bi se prikazao na RTS-u – zaključuje se u saopštenju javnog servisa.

Podsećamo, bosanskohercegovačka rediteljka Jasmila Žbanić izjavila je da joj je u razgovorima oko mogućnosti prikazivanja njenog filma “Quo vadis, Aida” na Radio televiziji Srbije neformalno rečeno da bi o tome prethodno morali da se konsultuju su predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Navela je da je nju “to neshvatljivo”, te zapitala „zašto o tome treba da se pita predsednik države…?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / IMDb

Izvor Nova

Advertisement