Connect with us

Domaći film

LEPTIRICA dobija NASTAVAK, a evo koji POZNATI SRPSKI glumac je ODBIO glavnu ulogu!

Zbog drugih ponuda morao da kaže NE Leptirici!

Published

on

Leptirica 2

Leptirica je jedan od kultnih filmova domaće kinematografije, i prvi srpski horor čijih se scena starije generacije i dalje odlično sećaju. Kako prenose domaći mediji drugi deo horora reditelja Đorđa Kadijevića iz 1973. godine počinje da se snima ove jeseni.

Kako Informer saznaje, glavna muška uloga ponuđena je našem najpopularnijem glumcu Milošu Bikoviću.

– Producentima je prvi pik bio Miloš Biković, koji je trebalo da igra Strahinju. Odlučili su se za njega jer je veoma talentovan glumac, ali i zato što su želeli nekog ko je velika filmska zvezda. Na taj način bi film imao zagarantovan komercijalni uspeh, a zbog Miloša bi publika pohrlila u bioskope – priča izvor Informera.

Prema njegovim rečima, Biković je bio oduševljen celom idejom, ali je posle dužeg razmišljanja morao da odbije ponudu.

– Dopalo mu se što će jedan kultni film imati nastavak, kao i to što scenario piše Đorđe Kadijević, koji je režirao prvi deo. Pokušavao je da uskladi svoj gusti raspored s terminima za snimanje, ali nije uspeo. Nažalost, morao je da odbije ulogu jer je već potpisao ugovore za brojne projekte u Srbiji i Rusiji, i to u naredne dve godine. Snimanje „Leptirice“ trebalo bi da počne na jesen, baš kada Miloš ima obaveze u Moskvi. Mnogo mu je žao zbog toga – priča sagovornik Informera.

Reditelj Đorđe Kadijević potvrdio je da je Biković trebalo da igra u „Leptirici“ i dodao da će se uskoro znati ko će zauzeti njegovo mesto.

– Tačno je da je Bikoviću ponuđena glavna uloga, ali ne bih ulazio u detalje. Još tražimo glumca koji će igrati Strahinju. Petar Božović ga je odlično izneo u originalu, ali u nastavku nam treba neko mnogo mlađi od njega. Nadam se da će se Božović svakako pojaviti u filmu kako bi održao vezu između nastavaka – kaže Kadijević, koji trenutno radi na scenariju:

– Pišem treću verziju scenarija. Voleo bih da radnju razumeju i oni koji nisu gledali film, pa zato imam mnogo posla. Priča će biti smeštena u današnje vreme.

Podsetimo, radnja horora koji je snimljen pre skoro pola veka odigrava se u selu Zarožje kod Bajine Bašte. Strahinja (Petar Božović) započinje romansu sa seljankom Radojkom (Mirjana Nikolić). Jedne noći ona se preobražava u čudovište i Strahinja saznaje da je njegova devojka zapravo vampir. Nastavak „Leptirice“ snimaće se u produkciji „Filmskih novosti“.

 

BONUS VIDEO DUHOVI (Ghosts) Novi HIT sitkom samo na FOX kanalu

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV/Informer

 

Advertisement