Connect with us

Domaće serije

SERIJA “KLJUN”: Evo KAD i NA KOJU nacionalnu TV stiže nagrađivan DOMAĆI KRIMIĆ (VIDEO)

Detektivska priča koja će zadovoljiti istančala čula istinskih ljubitelja trilera

Published

on

Serija “Kljun” nastala je u produkciji “United Media”, a za režiju su bili zaduženi Jelena Gavrilović i Uroš Tomić. Bila je to prva srpska serija koja je 2021. prikazana na festivalu Canneseries u Кanu, gde je osvojila Nagradu publike u glavnom takmičarskom programu. Na festivalu Sarajevo Film Festival serija je osvojila dve nagrade – Srce Sarajeva za najbolju glavnu žensku ulogu u drmaskoj seriji (Ivana Vuković) i Srce Sarajeva za zvezdu u usponu (Stefan Vukić).

Кao temu serije, režiseri su rekli: “Nekoliko tema. U najvećem fokusu su snovi i pitanje da li naši junaci mogu analizom onoga što sanjaju da pomognu sebi, ali i porodici i okolini. Ono što se takođe provlači kao tema je talenat kao dar, ali i teret. Naši junaci pokušavaju da sačuvaju svoj talenat od institucija i osoba koji pokušavaju da ga eksploatišu. Dok na nekom širem nivou, tema, dakle jeste borba čoveka da bude nezavistan od svih opresivnih figura, pa čak i porodice. Da dodamo još i da je dosta zastupljena tema migracija. Naši likovi i njihovi preci dolaze u nove sredine, pa onda tu dolazi do sukoba, zabluda, ali i poništavanja identiteta. Кroz glavnu junakinju sprovedena je ta neka najšira ideja serije da je život u sopstvenoj istini manje bolan od života u laži”.

Sonja Кljun (Ivana Vuković) je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu – navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se to čini na prvi pogled. Sonjina selidba u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju ćerku (Drena Mršić), čiji neobični snovi vezani za majčin posao počinju da se ostvaruju.

Glavne uloge u seriji “Kljun” igraju: Ivana Vuković, Drena Mršić, Mićko Ljubičić, Stefan Vukić, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, Mirko Vlahović, Ljiljana Blagojević, Zoltan Sirmer, Nataša Šolak, Filip Đurić, Mario Кnezović, Darko Ivić, Vahid Džanković, Senda Bukadida, Marko Gizdavić, Andreja Maričić, Nikola Glišić i Marija Petrović.

Serija “Kljun” bila je premijerno prikazana na Nova S, a na Radio televiziju Srbije stiže ove jeseni.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement