Connect with us

Intervjui

OLGA ODANOVIĆ otkriva koja joj je uloga draža – ZLATANA ILI MILEVA! Iznenadićete se!

Serije “Selo gori…” i “Radio Mileva” obeležile su njenu karijeru

Published

on

Olga-Odanovic-Radio-Mileva

Olga Odanović vraća se sa Milevom u naše domove u utorak, 11. oktobra, na RTS 1, gde će se treća sezona humorističke serije “Radio Mileva” prikazivati radnim danima od 20 časova.

Cenjena glumica kaže da je atmosfera na snimanju bil divna. Snimili su 100 epizoda, saživeli se jedni s drugima, i poručuje da podela nije mogla da bude bolja.

– Prvo, serija je dobro napisana, Zorica Cvetić, Marijana Vićentijević i Željko Hubač besprekorno su postavili karaktere i odnose. Branka Šelić često izgovori da bi mogla ovo do penzije da snima. Za domaćinsku atmosferu zaslužna je i produkcija Nira i Nele Garić, koji vodi računa da svi budemo zadovoljni i srećni. Na setu se bukvalno ponašamo kao u seriji. Tu se pričaju priče, radimo po 12 sati dnevno, ali za pauzu volimo da se nasmejemo. Brstina je broj jedan da nas zabavlja. A mora da bude radosti, jer ovaj posao se radi isključivo uz veselje – rekla je Olga Odanović za “Kurir”.

Na pitanje da li smatra Milevu najznačajnijom ulogom pred kamerom, Olga odgovara:

– Nisam odmah počela da snimam. Dvadesetak godina sam radila samo u pozorištu, uz poneku ulogu kao što je ona u “Boljem životu”. U Buhi sam provela 18 godina, onda se pojavio Radoš Bajić i pozvao me na kasting za seriju “Selo gori, a baba se češlja”. Bila je to moja prva veća uloga na televiziji. Potom mi je Nele Garić ponudio “Vojnu akademiju”. Uloga Milijarde je bila epizoda, ali vredan glumački zadatak, a onda mi je posle pete sezone rekao da moramo da radimo neku seriju.

Tada su, kako kaže, došli na ideju da to bude žena u zgradi.

– Sećam se kad mi je poslao prve dve epizode, bila sam oduševljena. Videla sam sve likove, i Brkija, Daru, Branku Šelić, Marka Gvera, Svetozara, Anju, Anđelku, Anđelu… Ali, iako je paleta karaktera bila odlična, nikad ne znate kako će serija da ispadne i da li će publika da se primi. Ni piscima nije lako. Često smo ih molili da se odlepe od realizma i ubace malo hiperrealizma jer to seriju čini zanimljivijom. I uspeli smo. Odgovorno tvrdim da će nove epizode biti mnogo bolje.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS / Contrast studios

Advertisement