Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO Evo kada serija POPADIJA stiže na male ekrane! Iznenadićete se!

Serija od 15 epizoda emitovaće se na TV Prva

Published

on

Na male ekrane ove jeseni stiže “Popadija”, serija koja je spoj tradicionalnog i modernog i u kojoj glavne uloge tumače Nina Seničar i Dejan Bućin. Stilski serija koristi moderan izraz poput poznatih dela “Moderna porodica” (Modern Family) i „Lutalica“ (Fleabag).

Desa (Nina Seničar) i Milan (Dejan Bućin) upoznali su se tokom Milanovih studija teologije u Beogradu. Njihova veza je veoma brzo dovela i do braka, nakon čega je Milan postao pop sa parohijom u jednom malom selu.

Ideja da Njujork i Los Anđeles, gde je bila model, zameni za selo Desi se nimalo ne dopada, ali ipak sa suprugom stiže u parohiju. Pop i popadija zainteresovaće seljane, posebno suprugu bivšeg sveštenika koji je zbog bolesti poslat u penziju. Serija prati odnose novih i starih stanovnika i njihove dogodovštine i ispunjena je duhovitošću i specifičnim karatkterima.

U 15 epizoda na kanalu Prve televizije gledaćemo avanture jedne moderne mlade žene koja se sa mužem parohom doseljava na selo gde je pojednini meštani ne vole, ali joj se se svi dive.

Uz Ninu Seničar i Dejana Bućina gledaćemo i Goricu Popović, Zinaidu Dedakin, Aleksandra Dimitrijevića, Nikolu Trišića i Nikolu Milenkovića (“Kruševac Geto”), zatim Radomira Nikolića, Suzanu Lukić, kao i epizodne uloge u kojima će se pojaviti Danica Maksimović, Gordan Kičić, Denis Murić, Vojin Ćetković i mnogi drugi.

Seriju “Popadija” osmislio je kreatorski tim Zoran Lisinac (reditelj i scenarista hit filma i serije “Toma”) i Jelena Volf Lisinac (“Ubice mog oca”, “Koreni”). U timu scenarista su Maja Pelević (“Jutro će promeniti sve”), zatim Olga Dimitrijević, Marija Cvetković i Dunja Petrović, kao i “Kruševac Geto” duo Nikola Trišić i Nikola Milenković.

Režiju serije potpisuje Slobodanka Radun (“Grupa”), dok je producent serije Marko Lekić (Subplot media).

„Popadija“ je snimana do kraja leta ove godine, a nove epizode, kako nezvanično saznajemo, gledaćemo krajem novembra na Prvoj.

Nina Seničar – Desa:

– Desa ima jednu osobinu koja se ne vidi na prvi pogled u njenom liku, a koja se meni posebno dopada. – Desa je puna empatije, a to je ono što nam svima u ovo vreme fali. Kada sam dobila scenario bila sam odmah sigurna da moram da odem na audiciju za ovaj lik. Posle kako sam sve više čitala scenario ulazila sam u lik sve dublje. Sličnosti između Dese i mene je samo u činjenici da obe imamo veze sa radom u inostranstvu, ali je meni sada posebno drago što imam priliku da radim na domaćem terenu.

Dejan Bućin – Miki:

– Postoje paralele koje mogu da se povuku sa likovima u seriji sa svim ljudima, bilo da je u pitanju mala ruralna ili velika urbana sredina. Miki i Desa dolaze iz grada u selo i pokušavaju da se sažive sa novim komšijama na neki svoj način.

Zinaida Dedakin – Milijana:

– Milijana je kako joj i ime samo kaže mila žena, ali nije baš toliko slatka. Ona želi promenu u selu i to joj donosi nova popadija. Sa ovom serijom cela ekipa se nada da će u domove glalaca doneti radost, jer humor koji nastaje iz običnih životnih situacija je onaj najiskreniji, a scenaristi su napravili odlične replike baš za te jednostavne situacije.

Gorica Popović – Živana:

– Živana je, takoreći, bivša popadija, jer na njeno mesto stiže mlađa, pošto je Živanin muž zbog šloga otišao u prevremenu penziju. Sve situacije vezane za Živanu i Desu dovode do neverovatnih komičnih scena.

Aleksandar Dimitrijević – Čeda:

– Čeda je lokalni preduzetnik koji sa svojim veprom ima biznis, tačnije ugovara poslove oplodnje za Milija. Njega nije baš briga da li je ili ne dobar čovek, zadovoljan je sobom i to mu je najvažnije. Lik mi je baš dobro “legao”, a sve dileme rešavamo na samom setu sa rediteljkom Slobodankom Radun i kreatorom Zoranom Lisincem.

Nikola Trišić – Čika Ljuba:

Uz ulogu u samoj serijim čika Ljube imam i ulogu rada na scenariju što mi je veoma drago, jer kao “Kruševac Geto” mi idemo uzlaznom linijom. A konkretno lik čika Ljube je sjajan, ne samo zato što ga ja igram već je scenario urađen sjajno. Ljuba ima porodicu, ženu i četvoro dece, a kruševački dijalekat je nešto što daje posebnu draž ovoj seriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Aleksandar Krstović

Advertisement