Connect with us

Domaće serije

EKSKLUZIVNO Otkrivamo: Evo KAKO izgleda MAČJI SMEH u drugoj sezoni serije KALKANSKI KRUGOVI! (FOTO)

Petar KONAČNO napušta ZABRAN!

Published

on

Kalkanski krugovi 2 Mačji smeh

Kalkanski krugovi 2 stižu na naše male ekrane. Jedno od pitanja koje postavljaju svi ljubitelji serije jeste koja je sudbina jednog od najmisterioznijih stanovnika Zabrana, čuvenog gorštaka iz divljine poznatijeg kao Mačji smeh. Glumca Lazara Nikolića pre ove uloge gledali smo u serijama „Biser Bojane“ i „Preživeti Beograd“, a kao Mačji smeh zaintrigirao je veliki auditorijum jedne od najgledanijih i najkvalitetnijih domaćih serija u poslednje vreme.

– Kada su me pozvali iz produkcije i ispričali mi kakav je lik, nisam bio siguran da je uloga za men,e i to sam im otvoreno rekao. Međutim, posle nekih mesec dana pozvao me je Raša Brkić i rekao da Milan Karadžić hoće samo mene i da će mi oca igrati Žarko Laušević. Kad sam to čuo, odlučio sam. Žarkovo ime je presudilo da prihvatim ulogu, i on mi je zaista mnogo pomogao razgovorima o likovima, o njihovim odnosima i emocijama. Ovakva uloga je za glumca veliki izazov, pogotovo što nemam tekst, nemam ništa, samo igram. Taj lik se zasniva na unutrašnjim radnjama, izražava se ili kroz radost ili kroz tugu, isključivo instinktivno. Svemu tome je u velikoj meri doprinela i maska koju sam nosio, riđa kosa, zubi, kostim…, ali sam se uvek rukovodio jednom Žarkovom replikom: „On je samo dete.“ To mi je mnogo pomoglo. – ispričao je Lazar za portal 24sedam.rs, otkrivši tada ko je u stvari Petar.

– U jednoj epizodi Žarko u svom monologu objašnjava da deca sa takvim poremećajem imaju specifičnu artikulaciju, bukvalno se oglašavaju kao mačke. Za njih su karakteristične vitiligo fleke i riđa ili plava put. Petar je rođen iz incesta i na nivou je petogodišnjeg deteta, plašljiv je i sav satkan od emocija i dečje iskrenosti. Nisam smeo da preteram sa ovom ulogom, da ne bude karikatura, i to je bila najveća „koska“, jer si uvek na ivici. Imao sam obavezu da budem dosledan i morao sam mnogo da analiziram i kopam po sebi. Trudio sam se da se instinktivno stavim u poziciju tog dečaka koji je odbačen od svih, koga je majka napustila, koji ne zna ljude. Ta emocija mi je bila primarna u građenju Petrovog lika – zaključio je Lazar nedavno.

Pitanje da li ćemo Petra, odnosno Mačji smeh gledati i u nastavku serije dobilo je i svoj odgovor kada su se reditelj serije Milan Karadžić, i glumci Žarko Laušević i Lazar Nikolić slikali na setu nove sezone i time poručili – Mačji smeh se vraća! A evo i kako će izgledati.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Nikolic (@lazarnikolic_1)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Nikolic (@lazarnikolic_1)

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Instagram

Izvor Film i TV

Advertisement