Connect with us

Domaće serije

HIT! Snima se novi BOJ NA KOSOVU! Evo KO glumi VUKA BRANKOVIĆA! Šokiraćete se!

Još nije poznato ko će biti Miloš Obilić

Published

on

Boj na Kosovu film

Boj na Kosovu kultni je film naše kinematografije, a Predrag Gaga Antonijević odlučio je da snimi novu verziju ovog istorijskog ostvarenja. On je za ovu dramu, čija je radnja smeštena u 1389. godinu, napisao scenario, a ujedno će je i režirati.

Uloga Vuka Brankovića već je dodeljena glumcu Igoru Đorđeviću, koji je najzapaženije uloge ostvario u „Korenima“ (Đorđe Katić), „Dari iz Jasenovca“ (Ante Vrban) i „Junacima našeg doba“ (Miroslav Čičanović Čičko). Još nije poznato ko će igrati Miloša Obilića, Kosovku Devojku, kneza Lazara

– Film pripremamo već duže vreme i sada mogu da kažem da ćemo ga definitivno snimati! Tačno je da je jednu od uloga dobio Igor Đorđević, on će igrati Vuka Brankovića. Za ostale uloge kastinzi su još u toku i ne mogu ništa više da otkrivam – priča Gaga za Informer.

Slavni režiser, koji živi i radi na relaciji Beograd – Los Anđeles, kaže da će snimanje ove istorijske drame početi sledeće godine, a da će pojedine rekvizite dopremiti iz inostranstva.
– Snimanje počinjemo u junu naredne godine i trajaće sigurno četiri meseca. Snimaćemo isključivo na lokacijama u Srbiji, a kostime i oklope dopremićemo iz Portugalije i Španije jer ih nema kod nas. Film će se raditi u srpsko-španskoj koprodukciji – kaže reditelj i otkriva šta će biti centralni deo priče.
– Radnja ovog „Boja na Kosovu“ biće drugačija od filma koji je snimljen 1989. godine. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Dakle, naša priča biće o njima. U filmu će, naravno, biti prikazan i čuveni boj na Kosovu, a pojaviće se i svima poznate ličnosti poput kneza Lazara, kneginje Milice, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Ivana Kosančića i Kosovke Devojke.

Antonijević kaže da ovim filmom želi da mlađoj generaciji približi jedan od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji.

– Vreme je da se uradi ovakav film i da se mladima ta tema ponovo približi na savremeni način, s novim mogućnostima koje današnja tehnologija nudi. Sve će biti na visokom produkcijskom nivou – završava priču Gaga.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV/Informer

Foto Printscreen

 

 

 

 

Advertisement