Connect with us

Domaće serije

HIT! RAMBO I GORAN BREGOVIĆ u novom filmu i seriji KRUNA! Evo KADA je PREMIJERA!

U glavnoj ulozi Dragan Gagi Jovanović

Published

on

Kruna muzička bajka sa elementima trilera, u režiji Vasilija Nikitovića, dobila je podršku Filmskog centra Srbije u novembru 2021. na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova

Snimanje filma “Kruna”, u režiji Vasilija Nikitovića, počelo je tokom oktobra 2022. godine u Beogradu i okolini.

Film nastaje pod okriljem produkcijskih kuća “Kinooko film” i “100 Strong Production”, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskog centra Srbije.

Komisija FCS-a u obrazloženju je istakla: “Scenaristički i ne samo scenaristički ambiciozan projekat baziran na ideji kreativne revitalizacije tradicije filmske obrade  romskog sveta, veoma bogate u srpskoj kinematografiji. Jednostavno rečeno – reditelj i scenaristički tim koji je okupio očigledno su jedinstveni u nameri da, uz poštovanje domaće i ne samo domaće relevantne baštine, i sa svešću o obrascima karakterističnim za prikaz ovog miljea koji poprimaju obrise žanra, ispričaju novu, svoju priču smeštenu u bajkoviti mikrokosmos u kom su egzotični kraljevi i princeze, prosjaci, ratnici i ljubavnici značajno različiti od svojih filmskih prethodnika koji su sakupljali perje i u domovima za vešanje leteli u nebo.”

KRUNA na veliko platno stiže 2023!

Kruna”, muzička bajka sa elementima trilera, prati život četvoro muzički nadarenih vršnjaka koji osamdesetih godina beže iz doma za nezbrinutu decu, jer im uprava ne dozvoljava da pevaju i sviraju. Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana – kralja muzike, koji će im promeniti živote… Mnogo godina kasnije, doći će na prag velike slave i popularnosti, a njihovi zaveti iz detinjstva biće zaboravljeni. Svaki uspeh slličan je jedan drugom, ali je svačiji pad priča za sebe. U dramatičnom finalu u pokušaju da spasu šta se spasti može, shvatiće da – sve što im je ostalo – jeste ono što su bili jedni drugima.

Producenti “Krune” su Dušan Stojaković i Vasilije Nikitović, reditelj i koscenarista filma, koga je domaća publika upoznala zahvaljujući njegovom debitantskom filmu “Četiri ruže”.

Osim Nikitovića, scenario su pisali i Dragoljub Stojković, Dragan Jovanović, Balša Labović, Dušan Bulić i Aleksandar Karajović. U ekipi su i kompozitor Goran Bregović, direktor fotografije Dimitrije Džima Joković, scenografkinja Ivana Protić, šminkerka i dizajnerka maske Dušica Vuksanović, kostimografkinja Elena Nikolaevna, montažer Stevan Marić….

U filmu i TV seriji od 12 epizoda, koja se istovremeno snima, glume: Dragan Gagi Jovanović, Sonja Kolačarić, Nikola Vujović, Srđan Žika Todorović, Vanja Ejdus, Gordan Kičić, Goran Bregović, Antonije Pušić, Jana Ilić Milić, Nada Macanković, Vuk Kostić, Nenad Stojmenović, Nikola Kolja Pejaković, Vahid Džanković, Iva Štrljić, Radoje Čupić

Planirano je da se premijera film “Kruna” održi na jesen 2023. godine.

 

Fotografije Printskrin/ Marija Nikitović

Advertisement