Connect with us

FILM

KODEKS ASASINA: Akciona avantura na kanalu FOX MOVIES

U subotu, 5. novembra od 22.00

Published

on

Kodeks-Asasina

Kalum Linč (Majkl Fasbender) istražuje sećanja svog pretka Agilara de Nerhe i stiče veštine vrhunskog ubice kako bi se zatim suočio s tajnim udruženjem templara. Ukratko, to je radnja filma “Kodeks Asasina” (Assassin’s Creed) iz 2016, koji kanal FOX MOVIES emituje u subotu, 5. novembra od 22.00, a koji je zasnovan na istoimenoj planetarno popularnoj igrici.

Fenomen “Assassin’s Creed” je igra koju su kreirali Patris Dizile i Žad Remon 2007. godine, a do danas je stvoreno pet glavnih nastavaka serijala u kojima pratimo Asasina u neprekidnoj borbi protiv zlih Templara.

I sam film, reditelja Džastina Kurzela, u kome igra i oskarovac Džeremi Ajrons, istražuje tajni rat između njih koji je besneo kroz istoriju, a pojavljuje se i „Jabuka raja“ – praistorijsko oružje civilizacije koje sadrži genetski marker kod prve čovekove pobune. Za dva Oskara i četiri BAFTA nagrade nominovan glumac Majkl Fasbender u ovom filmu tumači dva nova lika – Kaluma Linča i Agilara de Nehru.

Linč otkriva da je potomak tajnog društva Asasina zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji koja mu otključava genetska sećanja. Pomoću nje proživljava avanture svog pretka Agilara tokom 15. veka u Španiji, u vreme inkvizicije. Nakon što stekne neverovatno znanje i moći, Linč se vraća u savremeno doba kako bi se suprotstavio opasnim i moćnim templarima koji ugrožavaju današnji svet.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement