Connect with us

Domaće serije

KLJUN Nagrađivani triler stiže na RTS 1! A evo i KADA i u KOM terminu će se PRIKAZIVATI!

Published

on

Kljun

Nagrađivana kriminalistička serija Kljun, režisera Jelena Gavrilović i Uroša Tomića, emitovaće se na Prvom programu RTS-a od 12. januara, radnim danima u 20.00.

Ova uzbudljiva serija, nepredvidivog toka, ima deset epizoda i prati život mlade, ambiciozne detektivke Sonje Kljun, koja je poslata u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava.

Sonja je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu – navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se to čini na prvi pogled. Sonjina selidba u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju kćerku, čiji neobični snovi vezani za majčin posao počinju da se ostvaruju.

Kljun je prva srpska serija prikazana na festivalu Canneseries u Kanu, gde je osvojila Nagradu publike u glavnom takmičarskom programu. Na Sarajevo Film Festivalu serija je osvojila dve nagrade – Ivana Vuković osvojila je Srce Sarajeva za najbolju glavnu glumicu, dok je Stefan Vukić priznanje dobio u kategoriji Zvezda u usponu.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković.

Uloge tumače: Ivana Vuković, Drena Mršić, Mićko Ljubičić, Stefan Vukić, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, Mirko Vlahović, Ljiljana Blagojević, Zoltan Sirmer, Nataša Šolak, Filip Đurić, Mario Кnezović, Darko Ivić, Vahid Džanković, Senda Bukadida, Marko Gizdavić, Andreja Maričić, Nikola Glišić i Marija Petrović.

Serija “Kljun” nastala je u produkciji “United Media”, a za režiju su bili zaduženi Jelena Gavrilović i Uroš Tomić. Bila je to prva srpska serija koja je 2021. prikazana na festivalu Canneseries u Кanu, gde je osvojila Nagradu publike u glavnom takmičarskom programu. Na festivalu Sarajevo Film Festival serija je osvojila dve nagrade – Srce Sarajeva za najbolju glavnu žensku ulogu u drmaskoj seriji (Ivana Vuković) i Srce Sarajeva za zvezdu u usponu (Stefan Vukić).

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement