Connect with us

Top Story

Serija PUPIN: RTS otkriva šta se dešava sa dugo očekivanim TV projektom!

Evo da li će biti snimljen

Published

on

Serija-Pupin-Dragan-Micanovic

Serija Pupin dospela je u žižu javnosti, nakon jednostranog raskida ugovora o njenoj proizvodnji od strane izvršnog producenta “Atena produkcija”. Radio-televizija Srbije odmah je uputila “Ateni” ponudu da RTS samostalno nastavi rad na projektu “Pupin” sa već angažovanim autorima, interpretatorima i celom ekipom.

Od maja meseca, od kada je RTS-u izvršni producent dostavio dokumentaciju za pravdanje prve rate uplaćenog avansa za pripreme projekta, stručne službe RTS-a utvrdile su velike nepravilnosti u radu “Atena produkcije”. Zbog probijanja budžeta i nenamenskog trošenja sredstava, koji su prijavljeni kao trošak projekta, dokumentacija je izvršnoj produkciji u više navrata vraćana. Do današnjeg dana, uplaćena rata nije u potpunosti opravdana validnom dokumentacijom.

To je bio osnovni razlog, uz saznanja o nelegalnoj prodaji snimaka iz „Šarenice“ Turističkoj organizaciji Srbije, zbog kojeg je RTS zaustavio dalje trošenjе sredstava za pripremu serije “Pupin”.

RTS je podneo krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović, vlasnice “Atena produkcije”, zbog neovlašćenog raspolaganja snimcima iz emisije “Šarenica”, koji su isključivo vlasništvo Javnog medijskog servisa, a koje je “Atena produkcija” Turističkoj organizaciji Srbije prikazala kao svoje i protivzakonito prihodovala.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/Miša Obradović za Blue Butterfly

Advertisement