Connect with us

Sadržaj epizoda

Vazdušni most 2. epizoda: Ilija doživljava nesreću i pada u komu!

U nedelju, 10. marta, od 21.00 na Superstar TV

Published

on

Vazdusni-most-2-epizoda

Vazdušni most 2. epizoda: Seljani Pranjana okupili su se u kamenolomu kako bi u organizaciji Jugoslovenske vojske u otadžbini prikupili kamenje za izgradnju piste za operaciju Halijard na Galovića polju. Među njima predano radi i Ilija, koga otac savetuje da uspori tempo kako bi se sačuvao za život posle rata. Sin mu govori da ukoliko želi da se rat okonča, onda mora da mu dopusti da ode u šumu, kao što su to učinili Sreten i Mirko. Kosta mu zapreti da neće on nikuda otići, posle čega Ilija, ljut i nervozan, doživljava nesreću prilikom odrona zemlje.

Kapetan Zvonimir Vučković posećuje u bolnici Iliju, koji je pao u komu, i govori uplašenom Kosti da će učiniti za njegovog sina sve što budu mogli. Očajan, Kosta mu prebacuje da mu je jednog sina već dao, te da je Iliju zadržao za sebe. Vučković ga pita a kome je dao najstarijeg sina, na šta mu Kosta odgovara da je Sreten za njega mrtav.

Vučković obilazi radove u Galovića polju, gde ga obaveštavaju da bi avioni za tri dana mogli da slete, ali da oficiri iz Engleske smatraju da nema uslova da se formira bezbedna sletno-poletna pista. Zbog toga je general Amstrong poslao depešu Londonu o neophodnosti pronalažanja povoljnih geodetsko-klimatskih uslova za izgradnju aerodroma na teritoriji koju kontroliš1e Tito.

Između povređenog avijatičara Edvarda, koji je smeštaj do povratka u Ameriku pronašao u kući Jovića, i mlade Radmile počinju da se rađaju simpatije. Kostina ćerka sve više vremena provodi sa američkim pilotom. To će zasmetati njenoj majci Dušanki, pogotovo kada među Edvardovim stvarima bude pronašla nacrtan Radmilin portret sa golim ramenima i fotografiju na kojoj je pilot sa izvesnom ženom i detetom.

Glavne uloge u seriji “Vazdušni most” igraju Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Vučić Perović, Milan Vasić, Nina Nešković, Teodora Dragićević, Čubrilo Čupić, Branislav Lečić, Voja Brajović, Nebojša Dugalić, Ljiljana Blagojević, Nebojša Ljubišić, Nedeljko Bajić, Nenad Heraković, Jovo Maksić, Slobodan Ninković, Vanja Ejdus, Radoš Bajić i mnogi drugi. Pored umetnika iz Srbije i regiona, glumačku postavu projekta čine i strani glumci sa engleskog govornog područja: Stiven Mur, Skot Aleksander Jang, Majkl Stoki, Adam Devenport, Pol Kles, Nikola Kent, Karl Varton, Pol Marej, Hari Natanijel Epli, Aleks Papke, Kevin Klark

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Contrast studios

Advertisement