Connect with us

Sadržaj epizoda

Vazdušni most 3. epizoda: SRETENU preti SMRTNA KAZNA! Hoće li Mirko SPASTI brata?

U subotu, 16. marta, od 21.00 na Superstar TV i 23. marta od 20.00 na RTS 1

Published

on

Vazdusni-most-3-epizoda

Vazdušni most 3. epizoda: Ilija se i dalje nalazi u komi, ali lekari odlučuju da ga puste na kućno lečenje. Dušanka i Kosta danonoćno bdiju nad najmlađim sinom, strahujući za njegovu sudbinu. I Mirko često dolazi kući da obiđe brata, ali njegovo prisustvo iritira Kostu, koji mu zamera što bludniči po selu sa drugim ženama, dok ga supruga Milica čeka kod kuće sa stomakom do zuba i sa dve male ćerke.

Posle grdnje koju je pretrpela od majke zbog Edvarda, Radmila je sve više povučena u sebe i nastoji da se kloni američkog pilota. Edvardu nije jasno zbog čega je promenila odnos prema njemu. Besna, Radmila mu udara šamar, a zatim mu pokazuje fotografiju na kojoj je sa ženom i detetom. Edvard pokušava da joj objasni da je to njegova sestra Emili sa svojim detetom, ali zbog jezičke barijere ne uspevaju da prevaziđu nesporazum.

Prvi saveznički avion uspešno je sleteo na impovizovanu pistu u Galovića polju. Kapetan Vučković dočekuje engleske oficire, koji zahtevaju da se odmah vide sa generalom Amstrongom. Nakon što Vučković sazna da saveznici nisu ispoštovali dogovor i dostavili im naoružanje i medicinska sredstva, iz aviona izleću majori Lukačević i Baćović, optuživši engleske oficire za izdaju. Oni otkrivaju da je avion bio pun vojne opreme, ali da je ona izbačena na teritoriju koju kontroliše Tito.

Vučković obaveštava generala Mihailovića da je narod bio oduševljen spuštanjem aviona u Galovića polju, ali da je razočaranje bilo veliko kada su shvatili da je avion prazan. Kapetanovu posetu generalu u Gornjem Dobrinju prekida četnički vojvoda Miladin Brkić, koji ispred Dražine kuće dovodi zarobljenika – vezanog komunističkog oficira čije je lice pokriveno džakom. Optuživši mladića da je sa svojim vojnicima presreo i ubio oca i sina jer nisu hteli da im daju tele, Brkić planira samoinicijativno da osudi zarobljenika na smrtnu kaznu. Pred Mirkom, izranjavanom partizanskom borcu skidaju džak s lica i on shvata da je u pitanju njegov brat Sreten.

Glavne uloge u seriji “Vazdušni most” igraju Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Vučić Perović, Milan Vasić, Nina Nešković, Teodora Dragićević, Čubrilo Čupić, Branislav Lečić, Voja Brajović, Nebojša Dugalić, Ljiljana Blagojević, Nebojša Ljubišić, Nedeljko Bajić, Nenad Heraković, Jovo Maksić, Slobodan Ninković, Vanja Ejdus, Radoš Bajić i mnogi drugi. Pored umetnika iz Srbije i regiona, glumačku postavu projekta čine i strani glumci sa engleskog govornog područja: Stiven Mur, Skot Aleksander Jang, Majkl Stoki, Adam Devenport, Pol Kles, Nikola Kent, Karl Varton, Pol Marej, Hari Natanijel Epli, Aleks Papke, Kevin Klark

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Contrast studios

Advertisement