Connect with us

Sadržaj epizoda

Vazdušni most 4. epizoda: MIRKO će biti STRELJAN zbog IZDAJE?

U nedelju, 17. marta od 21.00 na Superstar TV i 24. marta od 20.00 na RTS 1

Published

on

Vazdusni-most-4-epizoda

Vazdušni most 4. epizoda: Avioni stižu po savezničke pilote, pa Mirko dolazi kući kako bi odveo Edvarda da se pripremi za povratak u Italiju. Dočekuje ga namrgođeni Kosta, koji je ne može da se pomiri sa činjenicom da mu se sinovi gledaju preko nišana. Mirko se buni, govori ocu kako ga ne razume. Ne valja mu što je on sa četnicima, ne valja mu što je Sreten sa komunistima. Kosta mu poručuje da je prešao i Bregalnicu i Kajmakčalan, da se nagledao i sakatih i mrtvih, te da se nadao, ako je njemu i njegovim ispisnicima suđeno da ratuju, da bar njihova deca neće morati da ginu.

Pred polazak, Edvard odlazi da se pozdravi sa Jovićima, okupljenim oko Ilijine postelje, koji se i dalje bori za život. Ostavivši na Ilijinom uzglavlju svoju amajliju, lančić sa krstom, Edvard se oprašta od Dušanke, koja mu poželi srećan put i da pozdravi ženu i dete. Čuvši to, razočarana i uplakana Radmila okreće glavu, odbivši da se pozdravi sa Edvardom.

Vučković govori Mirku da se po generalovom naređenju, prvi ravnogorski korpus priključuje jurišnom korpusu kojim će da komanduje kapetan Raković, i da sutra treba da se sa svojim ljudima javi njemu na dužnost. Mirko negoduje, ali mu Vučković kaže da je sada najvažnije da se najbolji borci suprotstave komunistima. Vučković ga obaveštava i da je Brkić besan zato što je neko oslobodio zarobljenog komunistu…

Pripadnici Jugoslovenske vojske u otadžbini i seoski kmet Janko dovode trojicu američkih pilota u Kostino dvorište, sa naređenjem da im pruži smeštaj i hranu. Kosta negoduje, smatra da je dovoljno učinio time što je Edvarda dva meseca skrivao. Baš u tom trenutku dešava se čudo i Ilija se pojavljuje na pragu kuće.

Mirko je pretučen i nalazi se u zarobljeništvu. Brkić ga je uhapsio i sprema se da ga strelja zbog izdaje…

Glavne uloge u seriji “Vazdušni most” igraju Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Vučić Perović, Milan Vasić, Nina Nešković, Teodora Dragićević, Čubrilo Čupić, Branislav Lečić, Voja Brajović, Nebojša Dugalić, Ljiljana Blagojević, Nebojša Ljubišić, Nedeljko Bajić, Nenad Heraković, Jovo Maksić, Slobodan Ninković, Vanja Ejdus, Radoš Bajić i mnogi drugi. Pored umetnika iz Srbije i regiona, glumačku postavu projekta čine i strani glumci sa engleskog govornog područja: Stiven Mur, Skot Aleksander Jang, Majkl Stoki, Adam Devenport, Pol Kles, Nikola Kent, Karl Varton, Pol Marej, Hari Natanijel Epli, Aleks Papke, Kevin Klark

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Contrast studios

Advertisement