Connect with us

TV

„Mama i tata se igraju rata“ – Otkrivamo SVE o drugoj sezoni! Veljko je SVETSKA FACA!

„Sloveni“ su veliki svetski hit, a glavni glumac je…

Published

on

Mama i tata se igraju rata sezona 2 počela je sa snimanjem. O tome šta nas očekuje u nastavku Gordan Kičić kaže da se selimo tri godine u budućnost. A tamo nas čeka…

Poznati glumac Gordan Kičić producira, piše scenarija, a odnedavno i veoma uspešno režira. Posle skoro četvrt veka glumačke karijere, prvi put je stao „iza kamere“ i seo u rediteljsku stolicu.

Kičićev debi, dramsku komediju „Realna priča“, gledalo je više od 70.000 ljudi u bioskopima, preko dva miliona na televiziji, a dostupan je i celom svetu na platformi „Amazon prajm“.

Usledila je desetodelna serija „Mama i tata se igraju rata“. Režiju je potpisao sa Vladimirom Tagićem, a sa grupom autora i scenario.

U međuvremenu, Kičić je u serijama „Porodica“ i „Jovanka Broz i tajne službe“, kao i filmu „Pucnji u Marseju“, igrao istorijske ličnosti.

Mama i tata se igraju rata Niina Janković

Priče iz naše istorije malo koga su ostavile ravnodušnim i o njima se mnogo polemiše. Više o tome, kao i Veljku, Jadranki i drugim akterima popularne serije, koji se uskoro vraćaju na male ekrane, priča za „TV novosti“:

– Prva nedelja snimanja završena je uspešno, a očekuje nas deset nedelja rada za deset epizoda. Glavni scenaristi su Gvozden Đurić i Marko Manojlović, a ja sam bio saradnik na scenariju. Režiramo Mina Đukić, Marko Manojlović i ja. Kreator sam serije i producent. U produkciji učestvuju Snežana van Hauvelingen i Ivan Krstović sa kojima radim već godinama.

Na kraju prve sezone saznali smo da je Jadranka, koju igra Nina Janković Dičić, je u drugom stanju, ali glavni junak Veljko, kog on tumači, otišao je na daleki istok Rusije.

– Prošle su tri godine od Veljkovog odlaska na Kamčatku, i on se vraća u Beograd povodom nečega što ne mogu sada da otkrijem. Gledaćemo deset epizoda koje će se manje-više dešavati u deset filmskih dana. Jedna epizoda je jedan dan u životima junaka. Scenario smo pisali godinu dana i veoma sam zadovoljan kako je ispao – kaže Kičić.

Njegov junak je predstavljen kao ne baš uspešan glumac.

– Ne mogu da pričam unapred, ali Veljko je sada svakako planetarno poznat, bolje stoji finansijski, glumi u svetski poznatoj seriji „Sloveni“ koja mu je donela međunarodnu slavu. To nije najvažnije u životu. Biće to neočekivano putovanje. Vodili smo se premisom da svim likovima damo ono što su želeli u prvoj sezoni. Ostvarili smo im sve želje, ali pitanje je da li je to zaista najvažnije u životu. Gađate, gađate, pogodite, i – šta onda? Ništa, idemo dalje – kaže glumac, i dodaje:

– Glavno pitanje druge sezone serije „Mama i tata se igraju rata“ je životni balans. Šta znači imati ravnotežu profesionalnog i privatnog, ispunjenja svojih i tuđih želja…

Mama i tata se igraju rata 9. epizoda

Na pitanje da li je on kao glumac nešto dokučio na te teme, Gordan kaže:

– Ne, ne, ne. To je nedokučivo. Možete da slušate sebe i da pratite svoj osećaj, ali ne smete da zaboravljate da nije samo jedno važno u životu. Mnogo je detalja između kojih treba napraviti balans, a to je u životu najteže.

Velika je i zanimljiva ekipa na setu filma i serije „Mama i tata se igraju rata“ – kaže Gordan.

– Do sada sam video sa Ninom, Nebojšom Ciletom Ilićem, koji igra Ćuftu, Milicom Mihajlović koja igra Milenu.

Ponovo su sa nama Lena Lazović kao Vida, Jovana Gavrilović kao Aleksandra, Vojin Ćetković kao advokat Miki, Stefan Bundalo kao Aleksandrin muž Srđan… Vraća se i reditelj Andreas Hofman, odnosno glumac Martin Bermoser. Imamo mnogo novih likova. Kanadska glumica Mersedes de la Kruz igra producentkinju „Netfliksa“ (pretpostavljamo da je seriju „Sloveni“ otkupila striming platforma Netflix“). Nova šefica biroa zove se Ivana Kostić, a igra je Amila Terzimehić iz Sarajeva – kaže Gordan, i nastavlja.

– Imaćemo i novog advokata Kostu Paroškog kog tumači Radoje Čupić. Novi lik je i Milenin sin Marko, koga igra Aleksej Bjelogrlić. Aleksandar Đurica takođe ima veliku ulogu. Igra bivšeg Mileninog muža i Markovog oca.

Kičić otkriva u čemu nalazi ispunjenost i sreću.

Mama i tata se igraju rata

– Nalazim je onda kada pokušavam da držim stvari u ravnoteži, kada uspevam i nešto privatno da radim, kada sam sa porodicom, i kada sam sa njom dobar, u smislu da sam koncentrisan, da sam tu i mentalno, ne samo fizički. Kada uspevam da nađem kvalitetno vreme za prijatelje. To ne zvuči kao nešto posebno, ali današnji život je malo brži nego što možemo da postignemo, i onda treba „povući ručnu“ i videti šta su nam prioriteti – kaže glumac.

– Bavim se projektima koji me privatno ispunjavaju. Pisali smo godinu dana, putovanje sa junacima bilo je uzbudljivo. Poslednje tri ili četiri godine bavim se nečim što me veoma ispunjava, jer je to nekako moje, naše, serija koju smo mi i pravili. Imam sreće da se time bavim – da i smišljam, i režiram, i glumim.

BONUS VIDEO Serija BRANILAC 6. epizoda: Dvostruko ubistvo u Mačvi

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor filmitv.rs/Novosti

 

Advertisement