Connect with us

FILM

Balkanska međa – za 5 dana 50.000 gledaoca!

Novi film reditelja Andreja Volgina u kojem glavne uloge igraju Gošo Kucenko, Anton Pampušin, Miloš Biković i Miodrag Radonjić najavljen je kao „ostvarenje koje će vratiti gledaoce u bioskop“ i upravo je to „Balkanska međa“ i uradila. Za pet dana prikazivanja u domaćim bioskopima, fim je pogledalo više od 50.000 gledalaca! Filmski spektakl inspirisan je […]

Published

on

Novi film reditelja Andreja Volgina u kojem glavne uloge igraju Gošo Kucenko, Anton Pampušin, Miloš Biković i Miodrag Radonjić najavljen je kao „ostvarenje koje će vratiti gledaoce u bioskop“ i upravo je to „Balkanska međa“ i uradila.

Za pet dana prikazivanja u domaćim bioskopima, fim je pogledalo više od 50.000 gledalaca!

Filmski spektakl inspirisan je stvarnim događajem, koji se odigrao 12. juna 1999. godine. Priča prati dvadesetčetvoročasovnu akciju ruskih vojnika tokom zauzimanja aerodroma Slatina u Prištini.

Istinita priča, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, film šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

Ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom i glumcima Gošom Kucenko i Antonom Pampušnim, veći deo fima snimao je u našoj zemlji, zahvaljujući Milošu Bikoviću i Miodragu Radonjiću, koji su i koproducenti filma. Od domaćih glumaca igraju i Milena Radulović, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, Ivan Mihailović, Branka Pujić ali i Emir Kusturica i Nele Karajlić kao specijalni gosti.

Foto Promo

Advertisement