Connect with us

Featured

Jelena Gavrilović donosi duh carske Rusije u seriju CRVENI MESEC

Published

on

Jedna od trenutno najpopularnijih srpskih glumica – Jelena Gavrilović, ušla je raskošni kostim knjeginje Olge Nikolajevne Nariškine i zaigrala u najvećem projektu TV Pink, seriji “Crveni mesec”. Publika će od 7. oktobra u 21 čas imati priliku da se upozna sa glavnim likovima serije i njihovim porodicama – srpskim oficirom Nikolom Stanimirovićem, u tumaćenju mladog i talentovanog Miloša Đurovića i ćerkom austrougarskog poslanika Sofijom Bauman, koju briljantno igra Ivana Dudić, dok nas dolazak ruske knjeginje očekuje tek nakon 50. epizode. Njen lik nam donosi ruski carski raskoš, nove intrige i zaplete, jer su Nariškini bili jedna od najstarijih i najbogatijih ruskih plemićkih porodica, a malo je poznato da su neki od njih imali porodične veze sa Srbima. Zanimljiv je podatak da je u carskoj Rusiji od 60 velikih plemićkih porodica sa grofovskim titulama, bilo 12 srpskih porodica, od kojih su Nariškini bili povezani sa tri. Jedna od tih porodica ima važnu ulogu u priči autora serije Romana Majetića, a spona sa njom upravo je lik koji tumači Jelena Gavrilović.

– Knjeginja Olga Nikolajevna Nariškina potiče iz jedne od najmoćnijih ruskih porodica tog vremena i  našla je utočište u Srbiji, a da li će tu ostati, videćete do kraja serije – otkriva Jelena i dodaje da njen lik najbolje reflektuje kakav je bio odnos između Srbije i Rusije tog vremena.

Jelena ističe da je Roman Majetić napisao odličnu priču koja će se veoma dopasti publici, te da cela ekipa posvećeno radi na ovom projektu, svesna veličine koji on nosi:

– Serija je zahtevna, govori o početku 20. veka u Srbiji, tako da je velika odgovornost na svima nama.  Po prvi put igram u seriji koja se bavi tom epohom, tako da istražujem sve što može da mi bude korisno i zanimljivo za lik, a odnosi se na položaj žena u tom periodu – kaže glumica.

“Crveni mesec” će nam dočarati život prestonice u predvorju Prvog svetskog rata, a i tada je Beograd bio metropola u kojoj su se mogli čuti razni svetski jezici. Verodostojno, Roman nam to i prenosi, uvodeći u dijaloge nemački, francuski i ruski jezik.

– Idem na časove ruskog jezika, pre svega zato što volim temeljno da se pripremim za svaku ulogu, ali sam i odlučna da naučim ruski jezik, kako bih što vernije prenela publici lik koji igram, pa i epohu – tvrdi Jelena i otkriva još jedan detalj koji će obradovati publiku – Drago mi je što će gledaoci čuti i pesme koje smo pripremili uz seriju, jer se radi o vrlo kvalitetnim ruskim pesmama, za koje se nadam da će se svima svideti. Lično volim rusku muziku i biće mi drago da čujem reakcije.

Poznato je da Jelena ima raskošan glas i odličan sluh, te joj ni strani jezici ne predstavljaju nikakvu barijeru u građenju karijere. Dokazala je to i jednom značajnom internacionalnom ulogom u drugoj sezoni popularne američke serije “Predstraža” (The Outpost), odakle prenosi iskustva i svojim kolegama. Američka serija takođe je snimana u “Pink Film International studios” u Šimanovcima, gde je smešten i veličanstveni eksterijer i enterijer za seriju “Crveni mesec”.  Jelena nam otkriva kakve su razlike između srpske i američke produkcije, odnosno šta oni imaju, a mi ne, i obrnuto?

– Stranci imaju više novca – jasna je glumica. – Veći im je budžet i angažuju više ljudi. Naravno, naša je budućnost da oni što više dolaze ovde. Sada je razvoj interneta i ekspanzija TV serija u odnosu na filmove, tako da je ovo izvanredna prilika za našu zemlju. Sa druge strane, domaće produkcije su prisnije, svi se uglavnom već znaju, iako je brojčano manja ekipa postoji određenja doza snalažljivosti koja nadomesti neke stvari.

Snalažljivost naše ekipe, ali i trud i napor da nam na najbolji način prenesu epohu i taj inrigantni period srpske, pa i svetske istorije, gledaoci TV Pink će videti od 7. oktobra u 21 čas kada počne prikazivanje serije kakva još nije viđena na našim prostorima – “Crveni mesec”.

Continue Reading
Advertisement