Connect with us

Preporuke

Emisija dana: S Tamarom u akciji (RTS 1, 21.00)

Published

on

Nebojša i Bojana su se upoznali u jednoj kragujevačkoj teretani. Posle nekoliko meseci zabavljanja, započeli su zajednički život i dobili sina Đurđa. Nedugo zatim, rađaju se Kuzman i Trifun. Na poziv brata od strica i sa velikim poslovnim planovima i svetliju budućnost, Čupići dolaze na Palić, a ubrzo postaju bogatiji za još dva člana porodice – Mihaila i Aleksu.

Bojana je u međuvremenu diplomirala grafički dizajn, ali zbog brige o dečacima nije zaposlena. Nebojša, boluje od melanoma a jedini je zaposlen. Od svojih skromnih primanja nije u mogućnosti da porodici obezbedi adekvatne uslove za život u kući.

Sedmočlana porodica Čupić živi u objektu od 80 kvadrata, koju su nasledili od pokojnog brata. Kuća je bez fasade i kanalizacije. Od četiri prostorije, koriste samo dve koje mogu da greju. A jedna od prostorija je zbog urušene tavanice i bez poda, potpuno neupotrebljiva.

Uz veliku pomoć lokalne samouprave i građevinskog preduzimača sa osam radnika, urađeni su pripremni radovi, izbetonirani podovi u polovini kuće i sređena tavanica.

– Napravili smo Čupićima i fasadu na kući, nadstrešnicu i ulaz, postavili nove oluke i sredili dvorište. Obezbedili smo im dva grejna tela, tako da sada obe polovine kuće mogu podjednako da se greju. Napravili smo dve dečje sobe za dečake, dok mama i tata imaju svoj kutak – kaže Tamara Grujić, autorka serijala. Dok budemo pratili tok akcije u drugoj emisiji devete sezone serijala na RTS 1 u 21.00 – posvećene ovoj porodici iz Vojvodine, videćemo i raskošnu arhitekturu secesije na Palićkom jezeru i veličanstvenu, netaknutu prirodu Ludoškog jezera okruženog živopisnim salašima i vinogradima, saznati još ponešto o gurmanskim specijalitetima i vinima proizvedenim od autohtonih sorti vinove loze kao i mnogo toga što oslikava način života i kulture na severu Bačke, na najbolji način.

Advertisement