Connect with us

TV

Discovery reprizira edukativne dokumentarce – Nevidljive ubice, Tajne Kosmosa sa Morganom Frimanom, Svemir…

Published

on

Počevši od ove nedelje, Discovery kanal poziva radoznale gledaoce da istraže sva relevantna i važna pitanja o univerzumu, kao i efekte dva poznata virusa – gripa i ebole. Biće to uzbudljiv maraton epizoda  nekih od najomiljenijih serija : „Nevidljive ubice“, „Tajne kosmosa sa Morganom Frimanom” i “Svemir”.

Do kraja marta, obožavaoci nauke imaće priliku da pomere granice nepoznatog i pronađu odgovore na pitanja o ljudskom postojanju, virusima i univerzumu kroz svakodnevne  fascinantne emisije

Svemir (ponedeljak – petak, 10:00h)

Koji su se ključni događaji desili u prvoj sekundi nakon velikog praska? Kako su nastali gasni giganti Jupiter i Saturn? Koji uslovi i događaji bi doveli do izumiranja ljudske rase? Kako je formirana zvezda našeg sunčevog sistema, Sunce? I kako bi mogao izgledati kraj svemira? Kombinovanje stručnog mišljenja sa izvanrednim računarskim slikama, fascinantne epizode, „Svemira“, koriste modernu astronomiju da otkriju rad svemira: zvezda, planeta, galaksija, crnih rupa.

Tajne kosmosa sa Morganom Frimanom (ponedeljak – petak, 15:00h)

Nagrađivani glumac i entuzijasta za pitanja o svemiru, Morgan Friman producira i vodi emisiju „Through The Wormhole”, istražujući najveće misterije univerzuma. Svaka epizoda traži odgovore na velika pitanja: Da li smo sami? Odakle smo došli? Da li postoji život na drugim planetama?

Nevidljive ubice (Nedelja, 19h)

Serija omogućava gledaocima širom sveta da saznaju kako su virusi oblikovali naše zdravlje i istoriju, kakav je njihov biološki i socijalni uticaj na globalno društvo, kao i koji su to neverovatni poduhvati u borbi protiv njih. Dve epizode ​​koje se prikazuju na Discovery kanalu su:

  • Grip (22. mart)

Emisija zalazi u zadivljujuću i slabo istraženu istoriju i uticaje ovog stalno evoluirajućeg virusa, koji se često podcenjuje i smatra običnom prehladom. 100 godina kasnije, epizoda podseća na pandemiju gripa iz 1918. godine, kada nije bilo dostupnih vakcina. Zatim se vraća u sadašnje vreme, gde su vakcine protiv gripa dostupne milionima ljudi širom zemlje, po niskim cenama. Ipak, mnogi pogrešno tvrde da su one uzročnik bolesti – čak i mnogi zdravstveni naučnici. 

  • Ebola (29. mart)

Dokumentaracispituje jedan od najpopularnijih virusa na svetu koji se širi fizičkim kontaktom sa inficiranom telesnom tečnošću i koji pretvara ljudsko saosećanje u ljudsku ranjivost, napadajući zdravstvene radnike koji pružaju pomoć obolelima. Epizoda se osvrće na izbijanje ebole u Zapadnoj Africi 2014. godine – kada su nedostatak javne zdravstvene zaštite, kulturne prakse i spor globalni odgovor doveli do najsmrtonosnije epidemije.

Emisijama koje traju dva sata radnim danima i jedan sat svake nedelje, Discovery kanal je uz svoje gledaoce i odgovara im na najvažnija pitanja ljudske vrste.

Foto Discovery

Advertisement