Connect with us

TV

HIT! LEGIJA i ČEDA Jovanović u seriji o SLOBODANU MILOŠEVIĆU! Ovo su SVE NOVE DOMAĆE SERIJE koje nas očekuju

Published

on

Posle „Senki nad Balkanom“ nova krimi drama sa Draganom Bjelogrlićem u  glavnoj roli, serija „Tajkun“ najavila je burnu godinu kada je reč o domaćem serijskom programu. Sa četvrtom sezonom „Ubica mog oca“ u već poodmakloj fazi i gotovim drugom ciklusom „Državnog službenika“ i u iščekivanju novog nastavka „Bese“ ono što nam je privuklo pažnju jeste bogat opus produkcije Firefly koja stoji i iza pomenutog „Tajkuna“. Jedan od jakontroverznijih naslova jeste serija „Porodica“ koja će nam na male ekrane doneti poslednja 72 sata bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i njegove porodice pre nego što je otputovao za Hag.

Pročitajte još Pogledali smo KALUP – Konačno smo saznali cenu ljudskog života! 10.000 evra po BEBI! Tuga…

Osvrćući se na navode da se sprema serija o Miloševiću, i da bi snimanja trebalo da počnu u martu, preostali članovi njegove porodice, Mirina i Slobina deca Marija i Marko poručili su da od serije NEMA NIŠTA!

– Porodica pokojne Mirjane Marković i pokojnog Slobodana Miloševića nije dala nikakvu saglasnost, niti pravo da se u seriji koriste imena pokojne Mirjane Marković, pokojnog Slobodana Miloševića i ostalih članova porodice Milošević – navodi se u saopštenju Marijinog advokata. Ipak, serija „Porodica“ još je na spisku projekata u pripremi Firefly produkcije, što govori da će do realizacije ove priče, ipak, doći. Međutim, to nije jedini zanimljiv naslov koji se tamo spominje.

PORODICA

Serija „Porodica“ kroz pet epizoda prikazaće nam poslednje sate Slobodana Miloševića u Srbiji, pre nego što je uhapšen i otpremljen u Hag. Iako je snimanje trebalo da otpočne u martu, neizvesno je da li će se nastaviti zbog trenutne situacije sa epidemijom Korona virusom. Kao reditelj i scenarista projekat potpisuje Bojan Vuletić. Osim što će za potrebe snimanja biti korišćene autentične lokacije, seriju će dodatno začiniti pojavljivanje likova Milorada Ulemeka Legije i Čede Jovanovića, a uprkos tvrdnjama Marije i Marka Miloševića da autori nisu otkupili prava za snimanje serije, iz Firefly produkcije potvrđuju da su prava otkupljena i da nema nikakvih problema za početak snimanja.

CRNA SVADBA

Bizaran narodni običaj koji se vezuje za područje Homolja i Negotinske krajine i vlaški folklor poslužio je kao tema za misterioznu krimi dramu Crna svadba u režiji Nemanje Ćirpranića, a po scenariju Strahinje Madžarevića. Inspektor Petar tragom dokaza o masakru u jednom zabačenom srpskom selu postaje žrtva sopstvene radoznalosti i dolazi u sukob sa mračnim silama.

Pročitajte još Ovo su SVE holivudske i TV zvezde koje su do sada zaražene KORONA VIRUSOM!

ZABRANJEN PROLAZ

Serija po scenariju proslavljenog scenariste Đorđa Milosavljevića vodi nas u srpsku varoš i otkriva nam sukob dve uticajne porodice koji krije veliku mračnu tajnu. Naravno, posle decenijske borbe vreme je da sve tajne budu rešene.

MOČVARA

Prva sezona od 10 epizoda serije “Močvara” snimljena je po scenariju dramske spisateljice Milene Marković, pod rediteljskom palicom Olega Novkovića. Ova napeta policijska potraga za serijskim ubicom otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. U uzavrelom Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve povezuje slobodan stil života i to što su majke muške dece. Sva trojica sinova nemaju očeve, o čemu odbijaju da govore.

Glavni junak priče je policijski inspektor Nikola (Goran Bogdan), inače bivši huligan. On mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću, kako bi otkrio surovog ubicu. Što mu je bliže u istrazi, Nikola je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje. U “Močvari” se prepliću greh i žudnja, ljubav i mržnja, ali i prijateljstvo koje počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati. Najzad, “Močvara” je i priča o gradu koji lagano tone u močvaru prošlosti.

Uz Gorana Bogdana, u seriji “Močvara” igraju: Stefan TrifunovićBoris IsakovićDejan DedićNada ŠarginMarta BjelicaDubravka КovjanićJana BjelicaBojana ŽirovićMiona MarkovićSvetlana BojkovićAna FranićTamara DragičevićMilutin Milošević i Olga Odanović.

Pročitajte još Tajkun VS Senke nad Balkanom 2 – koja serija Dragana Bjelogrlića vam je BOLJA?

KLAN

Dva provincijalna probisveta, uprkos brojnim preprekama, uspevaju da se svojim beskrupuloznim i surovim akcijama uzdignu u sam vrh podzemlja. Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su na sve da bi ga osvojili… Na marginama tog sveta, Šok (Aleksandar Dimitrijević) i Paša (Nedim Nezirović), provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

Zamišljena kao dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova, ova savremena akciona drama furioznog ritma prati uzdizanje dva sitna kriminalca u svetu srpskog podzemlja.

Režiju i scenario serije “Klan” potpisuje Slobodan Skerlić, a uloge igraju: Vladimir Кovačević, Nenad Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Stojan Đorđević, Sava Stojanović, Uroš Jovčić, Miloš Tanasković, Miloš Petrović Trojpec, Dejan Кarlečik i Feđa Štukan.

POMRAČENJE

Film „Pomračenje“ koji kao scenarista i reditelj potpisuje Dušan Milić najverovatnije je i među prvim projektima Firefly produkcije koji ćemo pogledati budući da se već nalazi u postprodukciji. „Pomračenje“ prati srpsku porodicu koja nastavlja život na Kosovu i Metohiji pod zaštitom KFOR-a. Kako dolazi noć tako počinju i njihove noćne more, a oni se iz dana u dan bore nastojeći da ubede sami sebe da su košmari koje proživljavaju na javi stvarnost i da ne gube razum…

U glavnim rolama gledamo Nikolu Rakočevića, Slavka Štimca, Mionu Ilov i Danicu Ćurčić.

Firefly je kupio prava na devet knjiga, od koji je nekoliko već u pripremi uključujući “Besnilo” Borislava Pekića, bestseler “Konstantinovo raskršće” Dejana Stojiljkovića, kao i “Fatal Ally”, špijunski triler bivšeg BBC novinara Tima Sebastijana. Takođe, kao materijal za novu domaću seriju pominju se i memoari Žarka Lauševića.

Foto Internet, Firefly

Advertisement